Back to All Events

Opplev vinteren på Røros med kamera!


  • Erzscheidergården 6 Spell-olaveien Røros, Trøndelag, 7374 Norway (map)

Fotoworkshop på Røros 2024. ©Bjørn Joachimsen

Røros i vinterdrakt er som en drøm for fotografer. Den gamle bergstaden, landskapet og gamle industrianlegg byr på spennende og varierte fotomuligheter. I løpet av en tre dager lang fotoworkshop får du mulighet til å forsyne deg av muligheten – og å utvikle deg videre innen fotografering sammen med en gruppe mennesker med samme interesse. [Røros 15.–17. mars 2024.]

NB! Påmeldingsfrist: 4. februar 2024.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på Røros 2024. ©Bjørn Joachimsen

I løpet av workshopen fotograferer vi både i Bergstaden Røros sine sjarmerende gater med lange rekker av gamle trehus. Her er det mulighet for flotte oversiktsbilder, men også mange spennende detaljer som du kan fange med kameraet ditt. Øverst i byen finner vi den storslagne Røros kirke som da den sto ferdig i 1784 var en av de største kirkebygningene i Norge.

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på Røros 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Gatene i gamle Røros er en opplevelse i seg selv, og med vinter og snø på kulissene blir det ekstra spennende å fotografere der. I 1980 ble Røros Bergstad, som er et resultat av Kobberverkets 333-årige historie, tatt opp på UNESCOs liste over verdens mest bevaringsverdige kulturminner. Vi besøker også de gamle slagghaugene etter bergverksdriften. Disse er flotte fotomotiver om sommeren og kanskje vel så spennende i vinterdrakt.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på Røros 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Slagghaugene er også en del av Røros som verdensarvsted. Like nedenfor slagghaugene finner vi den særegne Sleggveien. Her finnes små stuer som er laftet i tømmer. Husene i Sleggveien gir et lite innblikk i bergverkssamfunnets sosiale historie. I de øverste husene bodde det håndverkere, reisende, løsarbeidere og enslige som ikke hadde gårdsbruk og husdyr å leve av.

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på Røros 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Vi vil også fotografere på gamle industriområder som hørte til bergverksdriften. Her finner vi åpent fjellandskap med gamle industribygninger. Ofte lager vinden vakre snøfonner som klatrer opp langs veggene på de gamle bygningene. Vinteren lager gjerne frostroser på de gamle vinduene. Her er mulighetene mange og spennende.

Under workshopen overnatter vi på Erzscheidergården i bergstaden. Dette er et unikt overnattingssted hvor bergverkssamfunnets historie sitter godt plantet i veggene. Erzscheidergården er fra 1600-tallet og bærer bergstadsjelen med seg Stedet preges av den samme atmosfæren som resten av trehusbebyggelsen i kjernen av verdensarven Røros. Bygningen og rommene er tydelig inpirert av naturen, kulturen og menneskene på Røros. Her er fortidens tømmervegger kommet til heder og verdighet igjen, og hvert av de 24 rommene er gitt sitt unike preg.

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Borgund stavkirke. ©Bjørn Joachimsen.

Dette er en workshop for deg som liker å være ute med kamera og gjerne ser etter mange ulike fotomotiver.


Praktisk informasjon – Fotoworkshop på Røros 2024

Datoer

15. – 17. januar 2024

(Overnatting fra 14. januar siden workshopen starter 15. januar kl. 09.00)

Undervisningstid

Workshopen varer fra fredag  kl. 09.00 til søndag kl. 15.00

Sted

Røros og nærområdene

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

Overnatting

  • Overnatting på Erzscheidergården på Røros 14.–17. mars (3 netter).

  • Overnattingen koster 1250 kroner pr. natt for enkeltrom, inkl frokost.

  • Overnatting betales av den enkelte deltaker og er ikke inkludert i kursavgiften.

  • Rom er forhåndsreservert for kursgruppen. Send en epost til Erzscheidergården – eivind.biong@roroshotell.no – for å booke et rom til deg selv. Opplys om at du er deltaker på fotoworkshopen.

Mat

Deltakerne dekker selv måltider som ikke er inkludert i hotellovernattingene. Vi tar lunsj og middag fredag og lørdag, samt lunsj søndag på serveringssteder i Bergstaden Røros.

Nødvendig utstyr

  • Digitalt eller analogt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

  • Hvis du har flere objektiver til ditt kamerautstyr, anbefaler vi at du tar med så mange som mulig. Dersom du ønsker å legge igjen noen hjemme, anbefaler vi at du tar kontakt med oss i forkant og avklarer hva du bør ta med og hva du kan unnvære.

  • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Vanntett og varmt fottøy.

  • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)

  • Lue og hansker.

  • Hodelykt.

  • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!

  • Vannflaske og termos.

  • Datamaskin eller nettbrett med programvare for fotoredigering.

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

  • Graderte kamerafiltre

  • Polarisasjonsfilter

  • ND-filter/gråfilter

  • Fjernkontroll med timerfunksjon

  • Truger hvis du har

Deltakeravgift

  • Privatperson kr. 4250.- (påmelding før 20. januar 2024)

  • Privatperson kr. 4750.- (påmelding f.o.m. 20. januar 2024)

  • Bedrift/organisasjon: kr. 6500.-

Deltakeravgiften dekker undervisning og veiledning. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Betingelser

  • Påmelding er bindende fra og med 20. januar 2024. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

  • Det betales et forskudd på kr. 2000.- Forskudd faktureres etter påmelding og er ikke refundérbart ved avmelding. Forskudd refunderes ved evt. avlysning.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

Påmeldingsfrist: 24. februar 2024.


Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen

Bjørn arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Klaus Axelsen, Sandra Bartocha, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop på Vestlandet. ©Bjørn Joachimsen.

Later Event: April 11
Workshop på Hornøya 2024