Har du lyst til å utvikle deg innen naturfotografering? Med mobilkamera eller vanlig kamera på tur er det mange små og store fotoskatter som bare venter på at du skal oppdage dem og fange dem. Den viktigste ferdigheten som trengs for å skape spennende naturfotografier er evnen til å se. Å se det andre går rett forbi – og ta bilder som vekker interesse. Gjennom dette fotokurset over en helg kan du ta med mobilen eller kameraet ditt og lærer hvordan du blir en flinkere fotograf – uansett om du er fersk eller erfaren innen fotografering. [Gildeskål, 12.-14. juli 2019]
NB! Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser.
Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Å lære å se
Dette kurset passer for alle som ønsker å utvikle seg kreativt innen naturfoto – og lærer å ta bilder som skiller seg litt ut fra mengden. Jeg ønsker å trene blikket ditt, utfordre deg til å bli enda flinkere til å observere naturen i smått og stort – og lære om hvordan du bruker virkemidler som lys og komposisjon. Kurset er lagt opp til at du kan velge om du vil bruke mobilkamera eller vanlig digitalt kamera (kompaktkamera, speilløst kamera eller speilrefleks) – eller om du vil bruke begge deler. Som deltaker oppfordres du til å søke veiledning aktivt under de praktiske øktene på kurset, slik at du får læring ut fra dine egne forkunnskaper.
Fotoredigering
I løpet av denne fotohelgen vil du også få lære hvordan du kan redigere bildene dine med fantastiske fotoprogrammer på mobil/nettbrett – uansett om du har fotografert dem med mobilen eller brukt vanlig digitalt kamera. Hvis du ønsker å bruke ditt foretrukne fotoprogram på PC eller Mac står du naturligvis fritt til dette. Du får individuell veiledning i bruk av programmer som Lightroom, Photoshop Elements, Photoshop CC dersom du ønsker dette.
Les mer om workshopen under bildet.
Naturfoto oppfattes av mange som kjedelig og forutsigbart, hvor motiv og budskap ofte er veldig åpenlyst og gir lite rom for tolkninger hos den som ser på. Vi ønsker gjennom denne workshopen å inspirere deg til skape bilder som utfordrer betrakteren til å bruke sin egen fantasi og innlevelsesevne til å tolke bildene. Bilder som skaper undring og pirrer nysgjerrigheten. Vi tror dette kan gi inspirasjon til fotograferingen din og gjøre det enda mer spennende å fotografere.
Les mer om workshopen under bildet.
Temaer som vil bli berørt på kurset
Hvordan finne motivet?
Komposisjon og utsnitt.
Høyt og lavt med kamera – hvilken betydning har kamerastandpunkt for bildet ditt?
Forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn
Valg av brennvidde
Ulike virkninger ved bruk av stor og liten dybdeskarphet
Ulike virkninger ved bruk av kort og lang lukkertid
Bruk av ulike kamerafiltre
Detaljer i naturen
Nærbilder/makrobilder med mobil og med kamera.
Dette er ganske ambisiøst for en helg, så vi kommer i praksis til å måtte gjøre noen prioriteringer, basert på deltakernes ønsker. Det blir lite vekt på teori og mye vekt på arbeid i felten på dette kurset.
Les mer om workshopen under bildet.
Forkunnskaper
Dette kurset er rettet inn mot kursdeltakere alle som har interesse av fotografering i naturen og ønsker å utvikle seg kreativt. Kurset passer spesielt godt for de som ønsker å være totalt i «fotobobla» en hel helg og bruke all tid med kamera og sammen med andre som også er langt over gjennomsnittet fotointeresserte.
Du bør være i normalt god fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende/lange turer eller utflukter i bratt terreng.
Tilbakemeldinger
Hva forventer jeg av deg?
At du setter av en hel helg til å leke med foto
At du bidrar med dine idéer i deltakergruppa
At du blir med ut i all slags vær
At du følger alle felles undervisningsopplegg utendørs og innendørs i løpet av workshopen.
At du husker å lade kamerabatteriet/mobilen før hver workshopdag.
At du tar kontakt med oss før, under og etter workshopen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.
Hva kan du forvente av meg?
At jeg jobber og leker med foto hele helga og er til stede for deg som deltaker og gir veiledning og hjelp underveis
At jeg deler av absolutt alle mine kunnskaper
At jeg blir med ut i all slags vær
At jeg forholder meg fritt til fotografiske regler
At jeg husker å lade kamerabatteri(ene) før hver workshopdag
Hva trenger du?
Vanntette støvler
Vanntette og vindtette klær
Mobiltelefon med evt tilleggsobjektiver. (Sjekk på Japan Photo hva de har.) (Du kan velge å fotografere kun med vanlig digitalt kamera.)
Kamera med evt tilleggsobjektiver og tilbehør du har (inkl blitz, fjernkontroll) (Du kan velge å fotografere kun med mobil.)
Regntrekk til kamera. (Sjekk på Japan Photo hva de har.)
Kamerafiltre (hvis du har).
Kamerastativ (hvis du har).
Termos med varm drikke.
Mobiltelefon og/eller nettbrett med fotoprogrammet Snapseed installert. (Gratis).
Jeg ønsker velkommen til en workshop hvor vi håper at du opplever deg selv med begge bena (evt det ene) solid plantet utenfor din egen fotografiske komfortsone.
Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com
Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.
Praktisk informasjon – workshop i kreativ/eksperimentell naturfoto – Gildeskål
Datoer: 12.–14. juli 2019
Undervisningstider: fredag fra kl. 14.00.–21.00 Lørdag fra kl. 10.00. Søndag fra 09.00 – 16.00. Det settes i utgangspunktet ikke noe tidspunkt for avslutning av kursdagen lørdag. Du må sette av all tid til å jobbe med foto disse dagene. Tidspunktene ovenfor kan være gjenstand for mindre justeringer.
Sted: Vi kommer til å jobbe mest ute, men det blir noen korte økter innendørs.
Overnatting: Tilreisende deltakere anbefales å booke overnatting hos Heimsjyen på Inndyr.
Instruktør
Bjørn Joachimsen
Deltakeravgift
kr 2450.-
Medlemmer i fotoklubber tilsluttet NSFF får 10% rabatt
Påmelding
NB! Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser.
Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.
Om instruktøren
Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.
Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.
Portfolio: www.joachimsenphotography.com
Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no
Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy
Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/
Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/
Instagram: @joachimsenphotography
500px.com: 500px.com/joachimsen