Back to All Events

Fotoworkshop i vinterfjell 2020 [Røros–Dovre–Espedalen–Gudbrandsdalen]


Bli med å fotografere moskus på Dovre. ©Bjørn Joachimsen.

Bli med å fotografere moskus på Dovre. ©Bjørn Joachimsen.

Utforsk fjellene i Norge på vinterstid! I løpet av denne fire dager lange workshopen vil jeg ta deg med til noen av de mest fascinerende stedene for fotografering i Sør-Norge. I januar er landskapet dekket med snø, elvene er frosne og elvejuvene er fylt med store istapper. Workshopen finner sted 15. – 19. januar 2020. Workshopen gjennomføres etter reiseruten Oslo-Tolga-Røros-Oppdal-Hjerkinn-Espedalen (Helvete)-Otta-Oslo.

Påmeldingsfrist: 1. desember 2019

Denne workshopen gir deg unike fotoopplevelser i fjellområdene i Trøndelag og Oppland. Vi besøker kjente steder som verdensarvstedet Røros og dets omgivelser den første dagen. Dagen etter drar vi inn i Dovre-fjellet for å fotografere moskus. Deretter beveger vi oss sørover gjennom Gudbrandsdalen og tilbringer en hel dag i Helvete som er et fascinerende elvejuv. Her finner vi noen av de største jettegrytene som finnes i Nord-Europa. På denne tiden av året er juvet vanligvis dekket med store istapper. Helvete om vinteren må bare oppleves. Og fotograferes!

Sammen med den erfarne fotografen og workshoplederen Bjørn Joachimsen vil du tilbringe mye kvalitetstid på fotografering i fjellområdene i Norge. Workshopaktivitetene finner sted fra tidlig morgen til kveld hver dag.

Vinter på Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen (1967) er en norsk uavhengig fotograf som beveger seg rundt i naturlige og urbane landskap med kameraene sine - alltid åpen for å bli overrasket over hva han kan se og visualisere gjennom fotografier. Han prøver å lage bilder som stiller spørsmål i stedet for å gi svar.

Stor-Wartz ved Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Stor-Wartz ved Røros. ©Bjørn Joachimsen.

FORUTSETNINGER

 • Du bør være noe erfaren innen fotografering

 • Du må vite hvordan du bruker kameraet og annet fotografisk utstyr

 • Du må være fysisk i form til å gå på truger i fjellet og kunne gå i bratte juv


Hva du kan forvente av fjellene

 • Temperaturene, snøforholdene og vinden kan skifte raskt.


Maks antall deltakere er 6.

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Vinter i Bergstaden på Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Vinter i Bergstaden på Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Oppdag Helvete med kamera. Isformasjonene i elvegjelet Helvete i Espedalen er bare fantastiske! ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – fotoworkshop i vinterfjell 2020

Kursdatoer

Workshopen starter 15. januar kl. 15.00 og avsluttes 19. januar 2020 kl. 17.00. Du må reservere all tid for å jobbe med fotografering i løpet av disse dagene. Deltakerne blir hentet i Tønsberg, Drammen, Oslo, Oslo Lufthavn og på Elverum før vi drar til Røros.

Reise

Du kan reise med fly til Oslo Lufthavn Gardermoen, og vi henter deg ved terminalen kl. 15.00 onsdag 15. januar 2020. Deltakere bor i Tønsberg, Drammen, Oslo og Elverum blir hentet opp på veien. All transport under workshopen er inkludert i kursavavgiften. Vi returnerer til Oslo Lufthavn Gardermoen klokka 17.00, søndag 19. januar. Deretter videre til Oslo, Drammen, og Tønsberg.

Overnatting og måltider

Vi vil bo på Erzscheidergaarden, Røros (onsdag - torsdag), Oppdal Turisthotel (torsdag – fredag) og Ruten Fjellstue (fredag – søndag). Endringer kan forekomme. Du får nærmere informasjon om overnatting og booking etter påmelding.

Kostnader for overnatting og måltider

Innkvartering av enkeltrom, inkludert alle frokost under verkstedet, er ca kr 3995, - per person. Inkluderte måltider er: Frokost onsdag – søndag.

Hva du bør du ta med deg?

 • Systemkamera med objektiv. Du bør ha en kraftig telezoom eller teleobjektiv for å få godt utbytte av workshopdagen på Dovre.

 • Reservebatteri til kameraet

 • Lader for kamerabatteriene

 • Trebens-stativ med justérbar benvinkel

 • Varmt fottøy

 • Varme klær og vindjakke

 • Vinterhansker

 • Vinterlue, gjerne med øreklaffer

 • Truger om du har det. Du kan leie truger mot ekstra kostnad (100-150 kroner per dag).

 • Termos og vannflaske

 • Hodelykt

Deltakeravgift

 • kr. 5900. ved påmelding før 1. november 2019.

  kr. 6900.- ved påmelding fra og med 1. november 2019

 • Deltakeravgiften dekker undervisning og veiledning

 • Medlemmer i fotoklubber knyttet tii NSFF får 10% rabatt på kursavgiften. (Husk å fylle inn medlemsnummer i påmeldingsskjemaet.)

Undervisningsspråk

 • Norsk. Jeg kan også gi veiledning på engelsk for enkeltdeltakere eller mindre grupper dersom det er behov for dette.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmeldingsfrist

1. november 2019

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen

Moskus på Dovre. ©Bjørn Joachimsen.