Back to All Events

Vinterland Lofoten 2020 – workshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen [Ballstad]


 • Solsiden Brygge 41 Moloveien Ballstad, Nordland, 8373 Norway (map)
Fotoworkshop i Lofoten med Bård Løken og Bjørn Joachimsen 2020. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Lofoten med Bård Løken og Bjørn Joachimsen 2020. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Lofoten: Fotografene Bård Løken og Bjørn Joachimsen inviterer til workshop i magiske Lofoten. Opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! [Ballstad, 29. januar–2. februar 2020.]

Gjennom 5 intensive dager ønsker vi å inspirere deg til å se landskapet på en ny måte og å lære deg nyttige fototeknikker for å skape de magiske bildene. Noe av det unike med denne workshopen er at vi skal utvikle en utstilling sammen, med bilder tatt under workshopen.

Lofoten er på sitt mest spennende for fotografer i den tiden vintersola fortrenger vintermørket. Om kvelden danser ofte nordlyset over fjell og hav. Midt på dagen står sola lavt i horisonten og skaper spennende fargespill i øyriket. Havørna er heller ikke et uvanlig syn og kan fort gjøre en oppvisning foran kamera. Vi tar med deltakerne til de noen fineste stedene i Lofoten – og gjerne til noen ukjente perler. Variasjonene er store i Lofoten, vi vil garantert treffe på både heftige naturopplevelser og utfordrende fotomotiver i løpet av workshopen!

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Vinterland Lofoten 2020. ©Bård Løken.

Vinterland Lofoten 2020. ©Bård Løken.

Vi gir hver enkelt deltaker god oppfølging og veiledning underveis. Du blir ikke én i mengden! Vårt ønske er å bidra til å utvikle deg som fotograf både kunstnerisk og teknisk.

Kreativ utvikling

Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg ut fra mengden. Enten du er erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering, vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av forelesninger, demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten. Vi legger stor vekt på å gi deltakerne tilbakemelding på bildene underveis i workshopen. 

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Bildevurdering og utstilling

I løpet av workshopen utvikler vi en utstilling sammen, med bilder vi har tatt i løpet av dagene i Lofoten. Du lærer å redigere, printe og montere bilder, og ved å lage en utstilling “på dugnad” håper vi å spre mest mulig skaperglede deltagerne imellom! Underveis i workshopen diskuterer vi bildene vi tar og hvordan de passer inn i utstillinga. Vi diskuterer også ideer og motivmuligheter for de kommende fotoøktene. 

På denne workshopen får du tilbakemelding på bildene dine fra oss instruktører underveis. Vi kommer også til å gjennomføre økter hvor vi ønsker at alle bidrar i bildediskusjoner – som en del av prosessen med å utvikle vårt eget bildesyn og den endelige utstillinga.

©Bård Løken

©Bård Løken

Fotoredigering

I tillegg til undervisningen i fotografering, vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine med Lightroom. Bjørn Joachimsen er en av landets mest erfarne instruktører innen Lightroom og Photoshop. Underveis i workshopen underviser og veileder han i arbeid med disse redigeringsprogrammene og lærer bort de gode teknikkene som er spesielt nyttige for naturbilder

Vi er tilgjengelige for deg fra tidlig til sent under workshopen.

Deler av undervisningen kan foregå i grupper, ut fra interesser/tema og forkunnskaper. Mer informasjon om dette sendes pr. epost til de påmeldte etter at påmeldingsfristen er utløpt.

Dette blir en intensiv workshop hvor du må sette av all tid til å jobbe med fotografering. Vi kommer til å besøke flotte naturområder både i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan. 

Forkunnskaper

Du må ha erfaring med fotografering og kunne betjene de viktigste funksjonene på ditt eget kamera. Deltakerne bør være i normalt god fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer eller turer i bratt terreng.

Nordlys over Reine. ©Bjørn Joachimsen.

Nordlys over Reine. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Vinterland Lofoten 2020

 

Datoer

29. januar – 2. februar 2019.

Undervisningstid

Kurset varer fra onsdag  kl. 14.00 til søndag  kl. 14.30

Sted

Ballstad på Vestvågøya i Lofoten.

Kurslokalet er på Solsiden Brygge, Moloveien 41, 8373 BALLSTAD.

 

Overnatting

 • Vi anbefaler at tilreisende deltakere benytter overnattingstilbudet ved Solsiden Brygge – www.solsiden-brygge.no

Overnattingskostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Solsiden Brygge i forbindelse med oppholdet. Overnatting bestilles av deltakerne selv så snart som mulig etter at kursplass er bekreftet.  Bestill rom ved å ringe til Solsiden Brygge, slik at du får spesialpris. Tlf. 404 63 333

Mat

 • Det tilbys frokost, lunsj og middag hver dag. Matserveringen skjer på kursstedet. Det er fasiliteter for å tilberede egen mat på rorbuene. Måltidene er ikke inkludert i kursavgiften. Det tas opp særskilt bestilling på måltider i forkant av workshopen og dette administreres av Solsiden Brygge.

Reise og transport

 • Du kan reise med fly til Evenes eller Leknes. Vi anbefaler Leknes for enkleste reiseopplegg for deltakere sørfra. Transport videre til Ballstad med leiebil eller buss. Reise til kursstedet dekkes av deltakerne selv. Deltakerne må ha egen reiseforsikring. Vi kan bistå med transport fra Leknes til Ballstad på forespørsel.

 • Transport under workshopen samordnes blant deltakere som har egen bil. Eventuelt kan du leie bil i Lofoten eller på Evenes.

 • Ta kontakt dersom du ønsker råd vedr. reiseopplegg – bjorn.joachimsen@me.com

Instruktører

 • Bjørn Joachimsen

 • Bård Løken

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

 • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

 • Vanntett og varmt fottøy

 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)

 • Hodelykt

 • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!

 • Brodder egnet for terrengbruk. (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)

 • Vannflaske

 • Datamaskin med programvare for fotoredigering.

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

 • Graderte kamerafiltre

 • Polarisasjonsfilter

 • ND-filter/gråfilter

 • Fjernkontroll med timerfunksjon

Deltakeravgift

 • Privatperson kr. 7900.- (påmelding før 1. oktober 2019)

 • Privatperson, medlem NSFF kr 7110.- (påmelding før 1. oktober 2019)

 • Privatperson kr. 8500.- (påmelding f.o.m. 1. oktober 2019)

 • Bedrift/organisasjon: 8900.-

Deltakeravgiften dekker undervisning. Transport under kurset dekkes av deltakerne selv. Vi samordner kjøring blant de av deltakerne som har egen bil under kurset. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Betingelser

 • Påmelding er bindende etter 30. oktober 2019. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

 • Det betales et depositum på kr. 2000.- Depositum faktureres etter påmelding og er ikke refundérbart.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

Påmeldingsfrist: 1. desember 2019

Om instruktørene

bacc8ardlc3b8ken.jpg

Bård har reist landet rundt på jakt etter naturopplevelser og fine motiver i mere enn 25 år. Han har utgitt ni fotobøker, og etter over 20 år som naturfotograf på heltid har han samlet et stort antall bilder innen ulike kategorier naturfoto.

Bård bor for tiden på Elverum, men i en femårsperiode for noen år siden bodde Bård i Tromsø. I løpet av disse årene utviklet han et avhengighetsforhold til Nord-Norge.

Store vyer og intime studier. Samspillet mellom lys og landskap, kombinasjoner av årstider, vær og ulike landskapsformer er det som tiltaler Bård mest fotografisk. For ham handler landskapsfotografering om to ulike drifter: Han vil søke opplevelser, og han vil formidle opplevelsene gjennom bildene han tar.

Jeg forsøker å gå rett på sak, et godt utsnitt handler ofte om forenkling. God komposisjon er essensen av opplevelsen.
— Bård Løken

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen
Waves in Lyngen-DSC_6420-Bjørn Joachimsen.jpg
Earlier Event: January 15
Norway Winter Workshop 2020