Back to All Events

Hvaler Black & White Workshop 2020


 • Sandbrekke Gjestegård Midtre Veien 95 1680 SKJÆRHALDEN Norway (map)
Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Hvaler – i sort, grått og hvitt!

– Bli med til det spennende kystlandskapet på Hvaler – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser. Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden. Vi jobber i og utenfor de klassiske tradisjoner innen landskapsfoto og dokumentarfoto og lar oss inspirere av både de store mestere og kystlandskapet på Hvaler. [Hvaler, 24.–27. september 2020.]

NB! Påmeldingsfrist: 30. juli 2020. Begrenset antall plasser.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler Black & White Workshop er en unik anledning til å utforske hvordan du kan skape spennende sort/hvitt-fotografi. Vi tar hele prosessen fra idé, komposisjon og fotografering via redigering fram til print av bilder fra deltakerne. Alle deltakerne får med seg en forstørrelse i format opp til A2-format fra workshopen. Deltakere som ønsker å jobbe analogt får muligheten til dette ved at vi legger til rette og underviser også i fremkalling av film og skanning av negativer.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Når fargene er borte åpner det seg nye muligheter for å skape spennende og vakker fotografi. Her vil du stilles overfor nye utfordringer når det gjelder komposisjon og formidling. Kontraster, flater og teksturer blir helt avgjørende virkemidler som man må beherske for å skape gode resultater som skiller seg ut fra mengden.

Gjennom de fire dagene på Hvaler veksler vi mellom å studere fotobøker fra de store mestere innen sort/hvitt-fotografi, arbeide i felten i det varierte kystlandskapet og kulturlandskapet på Hvaler. Du får også mye undervisning og veiledning i fotoredigering med tanke på å skape et sorthvittuttrykk som du blir fornøyd med.   Det blir bildevurdering og bildekritikk  i fellesskap hver dag.  På denne måten får hver enkelt deltaker både fordypning i eget arbeid og tilbakemelding fra instruktør og de andre deltakerne underveis. En rekke fotobøker med sort/hvitt-fotografi av høy klasse vil være tilgjengelig som inspirasjon under hele workshopen. De daglige øktene med bildevurdering og tilbakemelding gjør workshopen til en prosess hvor du kan jobbe intensivt med å forbedre ditt fotografiske uttrykk og din teknikk.

Yxney-_DSC1733-Edit-Bjørn Joachimsen.jpg

Undervisningen i bildebehandling tar for seg hvordan du kan bruke Lightroom og plugins til å lage sort/hvitt bilder med høy teknisk og estetisk kvalitet. Du vil i tillegg få undervisning i bruk av digitalt tegnebrett  og bildebehandling med Lightroom og Photoshop. Hvis du ikke ønsker å jobbe med Lightroom og Photoshop kan du arbeide med appen Snapseed på nettbrett eller et annet fotoprogram du foretrekker. På workshopens siste dag lærer du hvordan du lager lekre sorthvittforstørrelser med kunsttrykk-kvalitet ved hjelp av en Epson fotoprinter.

Hvaler er det perfekte stedet for fordypning – langt borte fra bylivets distraherende elementer og i nær kontakt med kystlandskapet og havet. Bli med på inspirerende og lærerike dager med fotojobbing fra tidlig til sent, og la inspirasjonen blomstre sammen med andre fotoentusiaster.

Yxney, Sandefjord-_DSC0049-Bjørn Joachimsen.jpg

Mål

Gjennom denne workshopen  er mitt mål at du skal bli mer bevisst på din egen fotografiske stil, hvordan du tilnærmer omgivelsene – og hvordan du jobber med fortelling, komposisjon, flater, linjer, kontraster og teksturer i bildene dine. Det er også et mål at du skal videreutvikle din bevissthet og dine ferdigheter innen digital bearbeiding av bildene i sort/hvitt.

Forkunnskaper

Workshopen er ment for deltakere som har noe erfaring med fotografering og har kjennskap til betjening av de viktigste funksjoner med eget kamera. Hvis du ønsker å bruke Lightroom bør du ha grunnleggende forkunnskaper i dette. Hvis du ønsker å bruke Snapseed får du grunnleggende opplæring i dette dersom du har behov for det.  Det ønskes og forventes engasjement og at du bidrar i felles bildevurdering underveis i workshopen.


Tilbakemeldinger fra tidligere deltakere

Jeg er som virkelig veldig fornøyd med workshopen! Bjørn satte kursdeltaker virkelig i høysetet og øste ut av sin kunnskap for å heve hver enkelts nivå. Dyktig!
— Tidligere kursdeltaker
Veldig bra og tett oppfølging og engasjement samt at gruppen vår var passe stor. Jeg kommer tilbake på flere kurs.
— Tidligere kursdeltaker
Lærte så mye nytt, redigering i Lightroom, ble så inspirert, så hvor verdifullt og viktig d et er å planlegge godt, bruke tid. Fikk vekket fotogleden igjen.
— Tidligere kursdeltaker

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Hvaler Black & White Workshop 2020. ©Bjørn Joachimsen.

A good photograph is knowing where to stand.
— Ansel Adams

PRAKTISK INFORMASJON

Sted

Sandbrekke Gjestegård, Midtre veien 95, 680 Skjærhalden

Kart

 

Dato/tid

 • 24.–27. september 2018.

 • Workshopen starter 24. september kl. 11.00 og avsluttes 27. september kl. 16.00

Instruktør

 • Fotograf Bjørn Joachimsen

Overnatting og mat

 • For deltakere som har behov for overnatting anbefaler vi innkvartering på kursstedet – Sandbrekke Gjestegård.

 • NB! Deltakere må selv bestille overnatting – bestill her så snart du har fått bekreftelse på kursplass. erge.aktiv@gmail.com. Gi beskjed til Sandbrekke Gjestegård om at du er kursdeltaker, slik at du får riktig pris. Se priser lenger ned.

 • Overnattingskostnader er ikke inkludert i kursavgiften

 • Det tilbys frokost, matpakkelunsj og middag hver dag for også for deltakere som ikke bor på Sandbrekke Gjestegård under worskhopen.

 • Totalpris for overnatting med frokost (torsdag-søndag), middag (fredag-lørdag), varm lunsj (torsdag+søndag), matpakkelunsj (fredag+lørdag)er som følger

  • 4200.- pr person med innkvartering i enkeltrom

  • 3500.- pr person med innkvartering i dobbeltrom.

  • Prisene gjelder med forbehold om prisjustering for 2020.

Nødvendig utstyr

 • Kamera

 • Ekstra batteri

 • Lader til kamerabatteri

 • Kamerastativ (Ta kontakt for råd dersom du har planer om å kjøpe dette.)

 • Kameraryggsekk (Ta kontakt for råd dersom du har planer om å kjøpe dette.)

 • Datamaskin med Lightroom Classic og/eller Photoshop installert eller nettbrett med Snapseed installert.

 • Varmt og vanntett fottøy

 • Varme og vindtette klær

 • Regntøy

 • Drikkeflaske

 • Hansker

 • Lue

Anbefalt tilleggsutstyr - ikke nødvendig - men kjekt å ha

 • ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)

 • Polarisasjonsfilter

 • Graderte ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)

 • Fjernkontroll med timer

 • Skjermkalibrator

Ta gjerne kontakt for råd dersom du planlegger å kjøpe fotoutstyr i forkant av workshopen. Du finner kontaktinformasjon lenger ned på siden.

Analogt

Deltakere som ønsker å jobbe analogt får både tilrettelegging og undervisning i å fremkalle film og skanne negativer for videre bearbeiding og print. Vi fremkaller film i formatene 135, 120 og 4x5", evt også 8x10". Alle deltakere må fotografere med Ilford FP4+ for å være med på dette, siden vi samordner fremkallinger. Du må selv sørge for arkivlommer/konvolutter, men vi stiller med utstyr. Film og kjemi er sponset av Ilford Photo. www.ilfordphoto.com

Vi vil også gi praktisk veiledning i bruk av analoge kameraer (135/120/storformat) for deltakere som ønsker dette.

Antall deltakere

Maksimalt 12

Deltakeravgift

 • Privatpersoner: 4450.- (ved påmelding før 1. mai 2020)

 • Privatpersoner: 5450.- (ved påmelding fra og med 1. mai 2020)

 • Bedrift/organisasjon: 6250.-

Det betales et depositum på kr. 2000.- innen 14 dager etter påmelding (Faktura sendes pr. epost). Depositum refunderes ikke ved avmelding. Dersom workshopen skulle bli avlyst vil depositum bli refundert.

Deltakeravgift inkluderer undervisning og materialer til print.

Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

NB! Påmeldingsfrist: 30. juli 2020.

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål vedr. workshopen.: Bjørn Joachimsen, bjorn.joachimsen@gmail.com

 


ILFORD PHOTO logo.png

Workshopen har Ilford Photo som sponsor. www.ilfordphoto.com


 

Om instruktøren


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Keith Moss (UK), Sandra Bartocha (GER), Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen, Rune Eraker og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen


Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Earlier Event: August 27
Fotoworkshop i Varanger