Back to All Events

Opplev Kroatia med kamera 2020


 • Hotel Punta Grgura Ninskog 1 22211 Vodice Kroatia (map)
Fotoworkshop i Kroatia 2020. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kroatia 2020. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kroatia – mai 2020: Bli med og opplev Kroatias middelalderbyer, gateliv, kulturminner, arkitektur og natur gjennom en 6 dagers workshop. Vi tar deg med til flere av de fineste fotostedene i Kroatia og gir deg tett oppfølging slik at du kan utvikle deg videre innen fotografering. Vårt mål er å inspirere deg til å ta mer spennende reisebilder og trene blikket ditt til å se motiv og fotomuligheter på nye måter. [Vodice, 20.–25. mai 2020]

Påmeldingsfrist: 20. mars 2020.

Zadar, Kroatia. ©Bjørn Joachimsen.

Zadar, Kroatia. ©Bjørn Joachimsen.

Vi vil vise deg at reisebilder kan være spennende! Gjennom å jobbe sammen med oss kan du få inspirasjon til å se fotomulighetene på nye måter og lære om hvordan du bruke kamerainnstillinger optimalt i ulike situasjoner. Dette er en workshop som først og fremst er praktisk innrettet – vi bruker omtrent all tid til å være ute og fotografere og tar teorien i forbindelse med det praktiske arbeidet med kamera. Vår oppmerksomhet er først og fremst rettet mot å utvikle din kreativitet og fantasi – og å trene ditt fotografiske blikk. Innimellom fotoøktene blir det god tid til det sosiale og til å nyte gode måltider i flere av Kroatias middelalderbyer. Bli med på å utforske kultur og folkeliv i vakre gamle de vakre gamle byene Split, Zadar, Vodice og Sibenik.

Les mer om kurset under bildet.

Fotoworkshop i Kroatia 2020 – ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kroatia 2020 – ©Bjørn Joachimsen.

Gateliv, arkitektur, kulturhistorie og natur er viktige stikkord for de motivområdene vi vier spesiell oppmerksomet. Du vil få øve på å fotografere folkeliv og arkitektur i flere av de gamle bydelene vi besøker, og vi vil inspirere deg til å ta bilder som er mer spennende og fortellende enn de du har vært vant til få med hjem fra reiser.

Denne workshopen er en fin anledning for deg som liker å være sosial og ønsker å lære mer om fotografering.

Du finner praktisk informasjon under bildet

Fotoworkshop i Kroatia 2010. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kroatia 2010. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon

Tidsrom

20.–25. mai 2020

 • Oppstart 20. mai kl. 15.00

 • Avslutning 25. mai kl. 2200

 • Hjemreise 26. mai.

Sted

 

Byen Vodice vil være base for kurset men vi vil besøke flere byer og naturområder i nærheten. Undervisningsdagene starter ved Hotel Punta, Vodice.

Instruktører

    •    Bjørn Joachimsen
    •    Julia M. Rønneberg

Reise

 • Du kan reise med fly fra Gardermoen til Split. 

 • Du må ha reiseforsikring som dekker turen.

 • Vent med å bestille flybilletter til du har fått bekreftet kursplass.

Transport under workshopen
Transport mellom Split og Vodice i forbindelse med ankomst og avreise er inkludert. Minibuss fra Split Airport 20. mai kl. 12.00. Retur fra Vodice 26. mai kl. 08.00.

Transport underveis i workshopen er inkludert.

Overnatting

Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften. Deltakerne oppfordres til å selv å booke overnatting hos Hotel Punta i Vodice.

http://www.hotelivodice.hr/index.php/en/

Mat

Måltider dekkes av deltakerne selv. Det blir organisert felles måltider alle dager.

Ta med

 • Kamera

 • Ekstra batteri

 • Regntrekk til kamera.

 • Stativ

 • Evt. kamerafiltre

 • Bærbar PC/Mac evt nettbrett

 • Ekstra minnekort

 • Pass

 • Europeisk helsetrygdkort

 • Ta kontakt dersom du er usikker på om fotoutstyret ditt egner seg – bjorn.joachimsen@gmail.com

Valuta og betalingsmidler

Du kan betale med kort de mange steder, men noen ganger er det kun kontanter som gjelder. Dette gjelder spesielt restauranter. I dagligvareforretninger kan du benytte betalingskort. Kontant betaling skjer i kuna. Du finner minibanker over alt i byene vi skal besøke. (Husk å sjekke regionsperre på kortet ditt før avreise. Vi anbefaler bruk av kredittkort type Mastercard eller lignende på reisen.)

Kursavgift

 • Kr. 7900.- ved påmelding før 20. februar 2020.

 • Kr. 7110.- (medlem i NSFF) ved påmelding før 20. februar 2019.

 • Kr. 8900.- ved påmelding fra og med 20. februar 2019.

 • Det betales et depositum på kr. 2000.- etter påmelding. Depositum og kursavgift betales mot faktura som sendes via epost.

Du finner påmeldingsskjema under bildet.

Fotoworkshop i Kroatia, mai 2019.

Fotoworkshop i Kroatia, mai 2019.

Påmeldingsfrist

20. mars 2019

Mer informasjon?
Ta kontakt med Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@gmail.com

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen er en allsidig fotograf som jobber med mennesker, natur, arkitektur, makro og mye annet. Han har i de senere år fotografert mye i Kroatia og kjenner mange av de gamle byene i landet godt. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen, Rune Eraker og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Oppdragsfoto og kurs: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen


Fotograf Julia M. Rønneberg.

Fotograf Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg