Back to All Events

Oppdag Røros med kamera!


  • Erzscheidergården 6 Spell-olaveien Røros, Sør-Trøndelag, 7374 Norway (map)
Fotokurs på Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Røros. ©Bjørn Joachimsen.

Fotokurs på Røros: Bergstaden Røros byr på spennende muligheter for den som liker å utforske omgivelsene med kamera. Gjennom dette helgekurset får du lære hvordan du finner de spennende motivene, flotte utsnittene og kreative vinklene i et vinterkledd Røros. Du lærer om hvordan du bruker kamerainnstillingene best for å oppnå de resultatene du ønsker. Røros 4.–6. januar 2019.

Dette kurset passer best for deg som føler at du har en del å lære for å få bildene så flotte som du ønsker, og vi jobber både med det kreative og tekniske som skal til for å lykkes. Det stilles ingen spesielle krav til utstyr – kom med det kameraet du har. I tillegg til å fotografere Bergstadens folkeliv, gatemiljøer og industrihistorie, kommer vi også til å jobbe litt med portretter i dette vakre miljøet. Du lærer om hvordan du får fine portretter og hvordan du bruker kameraet best mulig. Det blir også en anledning til å fotografere vinterlandskapene ved Røros.

Røros-P9290172-.jpg

Vi jobber mye ute i Bergstaden og også i omgivelsene rundt denne helgen, men det blir også noe innendørs undervisning hvor vi tar litt teori samt gjennomgår bildene i ro og mak. Vi bor i den gamle og tradisjonsrike Bergstaden, slik at vi er tett på miljøet vi skal fotografere i. Kurset har base i den fantastiske Erzschgeidergården i Bergstaden.

Etter endt kursdag lørdag inntar vi middag i fellesskap på et Erzschgeidergården. Dermed ligger alt til rette for en helg som er opplevelsesrik både når det gjelder fotofaglige og det sosiale.

Se program og praktisk informasjon under bildet.

Røros-DSC_8929-Bjørn Joachimsen.jpg

Program

Fredag
20.00 Middag i restauranten. Vi blir kjent med hverandre.

Lørdag
09.00 Oppstart på møterommet, Bergstadens Hotell. Introduksjon og presentasjon.
10.00 Fotografering i Bergstaden

12.30 Lunsj

13.30 Portrettfotografering
16.00 Pause
17.30 Gjennomgang av bilder. Tilbakemelding, spørsmål og svar på møterommet.
19.30 Middag

Søndag
09.00 Utflukt. Fotografering i vinterlandskap.
12.00 Lunsj
13.00 Fotografering i Bergstaden
14.00 Gjennomgang av bilder. Oppsummering, tilbakemelding på bilder.
15.00 Slutt.

(Med forbehold om endringer)

Forkunnskaper
Det kreves ingen andre forkunnskaper enn at du har lyst til å lære mer om fotografering og gjør en aktiv innsats i løpet av kurset.

Se praktisk informasjon under bildet.

Røros-DSC_8960-Bjørn Joachimsen.jpg

Praktisk informasjon

 

Dato: 4.-6. januar 2019

Påmeldingsfrist: 30. oktober 2018.

Sted: Ertzscheidergården, Spell-Olaveien 6, 7374 Røros

Instruktør

Bjørn Joachimsen

Ta med

Kamera, lader, ekstra batteri og minnekort. Sørg også for å ha egnede klær og fottøy til utefotograferingen lørdag og søndag. Ta med stativ hvis du har. Ta kontakt dersom du har spørsmål vedr. utstyr: bjorn.joachimsen@gmail.com

Overnatting

Deltakerne oppfordres til å bestille overnatting hos Ertzscheidergården så snart kursbekreftelse er mottatt pr. epost: www.erzscheidergaarden.no. Telefon: 72 41 11 94. Epost: post@erzscheidergaarden.no

Prisene er kr 1050.- per person i enkeltrom og kr 745.- per person i dobbeltrom. Frokost er inkludert. NB! Opplys om at du er kursdeltaker ved bestilling av overnatting.

Måltider
Måltider er ikke inkludert i kursavgiften. De som ønsker det kan bli med til felles lunsj på Kaffestuggu (Lørdag) og Vertshuset Røros (søndag). Lunsj koster kr. 235.- pr. Person pr. Dag for 2-retters. Lunsj betales direkte til serveringsstedet av den enkelte deltaker. (Med forbehold om prisjusteringer fra serveringsstedene.)

Det blir også tilbud om å delta på felles middag fredag og lørdag. Mer informasjon kommer.

Deltakeravgift

  • kr. 3450.-  ved påmelding innen 30. september 2018.
  • kr. 3850.- ved påmelding fra og med 30. september 2018
  • Kursavgiften betales mot faktura som sendes til oppgitt epostadresse
  • Det belastes full kursavgift ved avmelding etter 30. september 2018.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsenphotography

Earlier Event: January 4
Grunnkurs i Lightroom [Sørfold]
Later Event: January 14
Instant Analog Workshop [Kongsberg]