Back to All Events

Instant Analog Workshop [Kongsberg]

  • 23 Stollveien Kongsberg, Buskerud, 3617 Norway (map)
Julia på Bokemoa-005.jpg

Har du lyst til å bli med å utforske fotografiets røtter? Gjennom denne workshopen får du prøve fotograferingsteknikk med tydelige referanser til 1800-tallet. Vi fotograferer portretter i studio med storformatkameraer og fremkaller bildene direkte i mørkerom. [Kongsberg, 14. januar 2019]

Vi ønsker alle fotointeresserte velkommen til denne workshopen, – du trenger ikke å ha noen erfaring med analog fotografering. Instruktørerer er Bjørn Joachimsen og Morten Kolve – som begge har flere tiårs erfaring innen analog fotografering.

NB! Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen.

ILFORD PHOTO logo.png

Workshopen er gratis, men det er maksimalt 10 plasser så meld deg på raskt for kunne bli med på denne unike workshopen. Arrangementet har Ilford Photo og Lotus View Camera som sponsorer og gjennomføres i samarbeid med Kongsberg kameraklubb.

Folk i nord 2015 700.jpg

På denne workshopen får du innføring i portrettfoto og lyssetting – og hvordan du fotograferer med storformatkamera i studio. Hver enkelt deltaker får prøve seg bak kamera i løpet av kvelden. Vi bruker Harman Direct Positive Paper i stedet for film, hvilket betyr at vi fremkaller bildene i mørkerom på samme kveld som vi fotograferer. Ved slutten av workshopkvelden vil alle bildene som er tatt kunne betraktes.

Faglig innhold

  • Lyssetting

  • Portrettfoto

  • Fremkalling av Harman Direct Positive Paper i mørkerom.


Praktisk informasjon – Instant Analog Workshop

Dato

14. januar 2019.

Undervisningstider

Kl. 18.00 – 21.30

Sted

Kongsberg kameraklubb, Stollveien 23, 3617 KONGSBERG

Instruktører

  • Bjørn Joachimsen

  • Morten Kolve

Sponsorer

  • Ilford Photo

  • Lotus View Camera

Deltakeravgift

  • Gratis!

Forkunnskaper

  • Det stilles ingen krav til forkunnskaper.

Utstyr

Du kan ta med eget 4x5” eller 8x10” kamera hvis du har, men vi har flere kameraer du kan låne hvis du ikke har eget. Du får all nødvendig veiledning.

Antall deltakere

Maksimalt 10

Påmelding

Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen.

Mer informasjon?

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen

Fotograf Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen er blant de mest produktive fotografer innen analogt storformatfotografi i Norden. Han jobber for det meste med arkitektur, landskap og gatefoto med 8x10” kamera. Han har gjort prosjekter i Norge, Romania, Tyskland, Østerrike og Polen det siste året. Med bakgrunn i eget arbeid tilbyr han også internasjonale workshops i storformatfotografi og analog fotografi i flere av disse landene i tillegg til i Norge. Bjørn er offisiell ambassadør for Lotus View Camera Austria og samarbeider nært med Ilford Photo og andre aktører innen analogt fotografi. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto. Alle bildene ble fotografert med storformatkamera og sorthvittfilm.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  www.500px.com/joachimsen


Morten Kolve

Morten Kolve

Morten Kolve har fotografert med storformat kamera og drevet aktivt med mørkeroms arbeide de siste 15 årene, og eksperimentert med mange ulike teknikker og formater fra 13x18cm lysbildefilm til 30x40 cm våteplater. Han har deltatt på en rekke analoge kurs & workshop i i inn- og ut-land. Morten har arrangert flere analoge mørkeroms kurs på begynner og masterclass nivå sammen med Kongsberg Kameraklubb og Farris Fotoklubb. Han er med som fotograf i Obsolete & Discontinued prosjektet, https://obsolete-discontinued.com

Flicker: https://www.flickr.com/gp/84542752@N06/019p5C

Earlier Event: January 4
Oppdag Røros med kamera!
Later Event: January 16
Norway Winter Workshop 2019