Back to All Events

Inspirasjonsseminar – fotoredigering med Lightroom [Tromsø]

  • St. Elisabeth Hotell og Helsehus 50 Mellomveien Tromsø, Troms, 9007 Norway (map)
Inspirasjonsseminar om fotoredigering med Lightroom [Tromsø]. ©Bjørn Joachimsen.

Inspirasjonsseminar om fotoredigering med Lightroom [Tromsø]. ©Bjørn Joachimsen.

Velkommen til inspirasjonsseminar om fotoredigering med Lightroom i Tromsø. Gjennom et par timer forelesning og demonstrasjon viser jeg eksempler innen fotoredigering – og du får innblikk i de utrolige mulighetene med Lightroom. [Tromsø, 1. oktober 2017]

Les mer om seminaret og fotomessen under bildet.

©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet lenger ned på siden for å bli registrert som deltaker på seminaret. Det er ikke nødvendig med påmelding for å komme på messen.

Les mer om seminaret og fotomessen under bildet.

Tønsberg-_DSC1943-Bjørn Joachimsen.jpg

Gjennom seminaret  får du innblikk i alle de utrolige mulighetene for å bearbeide bilder med Lightroom. Det blir gjerne en del aha-opplevelser når jeg viser eksempler på hvordan du kan utnytte både grunnleggende og mer avanserte verktøy i Lightroom for å skape nettopp det resultatet du ønsker. Lær å utnytte redigeringsmulighetene med Lightroom optimalt!

Målet med seminaret er å utvikle både din inspirasjon og tekniske ferdighet innen bildebehandling. Seminaret tar for seg både god arbeidsflyt og spesifikke teknikker som viser hvordan du kan hente det beste ut av bildefilene og utnytte verktøyene kreativt. Det faglige nivået er lagt opp til deltakere som har erfaring med redigering av RAW-filer i Lightroom eller andre programmer, men vil også gi godt utbytte for den mer uerfarne  bruker.

Les mer om seminaret under bildet.

Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lighroom. Lær om de utrolige tingene du kan gjøre med bildene dine. ©Bjørn Joachimsen.

Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lighroom. Lær om de utrolige tingene du kan gjøre med bildene dine. ©Bjørn Joachimsen.

Ofte hører man at verktøyene i Lightroom er begrensede, og at man må ta i bruk Photoshop for å kunne gjøre omfattende redigeringer i et bilde. I løpet av dette seminaret ligger det an til flere overraskelser når det gjelder mulighetene med Lightroom!

Jeg vil vise hvordan man harmoniserer farger og luminanser og hvordan man lager lekre sorthvittbilder. I løpet av seminaret vil du få se flere eksempler på hvordan du kan utnytte Wacom digitalt tegnebrett til å få de resultatene du ønsker.

Seminaret er en ypperlig anledning til å bli kjent med den nye «miksepulten» for Lightroom: Loupedeck. Jeg vil demonstrere denne og vise hvordan man kan jobbe mer effektivt en noen sinne med fotoredigering, samtidig som man får enda mer presis kontroll enn med mus/styreflate på datamaskinen. Loupedeck og Wacom tegnebrett er hver for seg svært gode redskaper når man jobber med Lightroom – og jeg vil vise den unike arbeidsflyten man kan oppnå ved å bruke begge disse samtidig.

RAW-behandling i Lightroom med Loupedeck og Wacom Intuos tegnebrett. ©Bjørn Joachimsen.

RAW-behandling i Lightroom med Loupedeck og Wacom Intuos tegnebrett. ©Bjørn Joachimsen.

Redigering må gjerne ses i sammenheng med hvordan du gjør en del tekniske valg når du fotograferer. Dette vil også være tema på seminaret, aktuelle stikkord er eksponering og filterbruk.

Undervisningsformen er forelesning med spørsmål og svar. Det legges ikke opp til at deltakerne skal arbeide på egene datamaskin, men ta med seg kunnskapene videre i eget arbeid etter seminaret.

Du finner praktisk informasjon under bildet.

Zeiner skatepark-Sondre Bratt Andøl-DSC_2791-Bjørn Joachimsen.jpg

 

Praktisk informasjon

Dato/tid

  • 1. Oktober 2017 kl. 18.00–21.00

Sted

  •  St. Elisabeth Hotell og Helsehus, Mellomveien 50, 9007 TROMSØ.
 

Foreleser

  • Bjørn Joachimsen

Ta med

Notatsaker. Det er ikke behov for at du tar med datamaskin.

Deltakeravgift

  • Gratis!
  • Du må melde deg på senest 29. september for å kunne delta på seminaret. Se påmeldingsskjema nedenfor.

Antall deltakere

Begrenset antall plaser på seminar, maksimalt 70.

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål knyttet til arrangementet.: bjorn.joachimsen@mac.com

Klikk på knappen under for å gå til påmeldingsskjema. 

Fredvang-001.jpg

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  https://500px.com/joachimsen


Lofoten, Norway-DSC_5680-Bjørn Joachimsen.jpg
©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

-P6230392-Bjørn Joachimsen.jpg
Jotunheimen-DSC_6917-Bjørn Joachimsen.jpg
Earlier Event: September 29
Grunnkurs i fotografering [Tromsø]
Later Event: October 25
Fotoseminar & fotomesse [Nøtterøy]