Back to All Events

Fotoseminar & fotomesse [Nøtterøy]

 • Hellagården 3 Sanneveien Nøtterøy, Vestfold, 3140 Norway (map)
Fotoseminar og fotomesse på Nøtterøy. Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lightroom. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoseminar og fotomesse på Nøtterøy. Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lightroom. ©Bjørn Joachimsen.

Velkommen til fotomesse og gratis fotoseminar på Nøtterøy. Seminaret er todelt – Bjørn Joachimsen holder et inspirasjonsforedrag hvor han viser eksempler innen fotoredigering – og Magnus Reneflot holder foredrag og viser bilder rundt temaet «Kortreist naturfoto». [Nøtterøy, 25. oktober 2017]

Kortreist naturfoto

Magnus viser eksempler på motiver de aller fleste bare går forbi.  Han forteller om hvilke metoder han bruker når han er på leting etter motiver. Som fotograf kan han sammenlignes med en skattejeger som leter etter den store skatten ( les motivet ) Den finnes og den kan være hvor som helst!

Les mer om seminaret og fotomessen under bildet.

©Magnus Reneflot

©Magnus Reneflot

Før og etter seminaret vil det bli en fotomesse hvor du kan kjøpe nyttig fototilbehør innen filter, fjernkontroller, diverse kameratilbehør, stativer – og mye annet. På fotomessen deltar også Fotobag.no og har flotte kameravesker og ryggsekker for salg. Her får du prøve produktene før du bestemmer deg for å kjøpe! Se mer på www.fotobag.no.

Messen er åpen fra kl. 14 og frem til seminaret starter 17.30. Det er også åpent fra 20.30–21.30, – etter at seminaret er over.

Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet lenger ned på siden for å bli registrert som deltaker på seminaret. Det er ikke nødvendig med påmelding for å komme på messen.

Les mer om seminaret og fotomessen under bildet.

Tønsberg-_DSC1943-Bjørn Joachimsen.jpg

Gjennom redigeringsforedraget til Bjørn Joachimsen får du innblikk i alle de utrolige mulighetene for å bearbeide bilder med Lightroom. Det blir gjerne en del aha-opplevelser når jeg viser eksempler på hvordan du kan utnytte både grunnleggende og mer avanserte verktøy i Lightroom for å skape nettopp det resultatet du ønsker. Lær å utnytte redigeringsmulighetene med Lightroom optimalt!

Målet med seminaret er å utvikle både din inspirasjon og tekniske ferdighet innen bildebehandling. Seminaret tar for seg både god arbeidsflyt og spesifikke teknikker som viser hvordan du kan hente det beste ut av bildefilene og utnytte verktøyene kreativt. Det faglige nivået er lagt opp til deltakere som har erfaring med redigering av RAW-filer i Lightroom eller andre programmer, men vil også gi godt utbytte for den mer uerfarne  bruker.

Les mer om seminaret under bildet.

Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lighroom. Lær om de utrolige tingene du kan gjøre med bildene dine. ©Bjørn Joachimsen.

Inspirasjonsseminar innen fotoredigering med Lighroom. Lær om de utrolige tingene du kan gjøre med bildene dine. ©Bjørn Joachimsen.

Ofte hører man at verktøyene i Lightroom er begrensede, og at man må ta i bruk Photoshop for å kunne gjøre omfattende redigeringer i et bilde. I løpet av dette seminaret ligger det an til flere overraskelser når det gjelder mulighetene med Lightroom!

Jeg vil vise hvordan man harmoniserer farger og luminanser og hvordan man lager lekre sorthvittbilder. I løpet av seminaret vil du få se flere eksempler på hvordan du kan utnytte Wacom digitalt tegnebrett til å få de resultatene du ønsker.

Seminaret er en ypperlig anledning til å bli kjent med den nye «miksepulten» for Lightroom: Loupedeck. Jeg vil demonstrere denne og vise hvordan man kan jobbe mer effektivt en noen sinne med fotoredigering, samtidig som man får enda mer presis kontroll enn med mus/styreflate på datamaskinen. Loupedeck og Wacom tegnebrett er hver for seg svært gode redskaper når man jobber med Lightroom – og jeg vil vise den unike arbeidsflyten man kan oppnå ved å bruke begge disse samtidig.

RAW-behandling i Lightroom med Loupedeck og Wacom Intuos tegnebrett. ©Bjørn Joachimsen.

RAW-behandling i Lightroom med Loupedeck og Wacom Intuos tegnebrett. ©Bjørn Joachimsen.

Redigering må gjerne ses i sammenheng med hvordan du gjør en del tekniske valg når du fotograferer. Dette vil også være tema på seminaret, aktuelle stikkord er eksponering og filterbruk.

Undervisningsformen er forelesning med spørsmål og svar. Det legges ikke opp til at deltakerne skal arbeide på egene datamaskin, men ta med seg kunnskapene videre i eget arbeid etter seminaret.

Du finner praktisk informasjon under bildet.

Zeiner skatepark-Sondre Bratt Andøl-DSC_2791-Bjørn Joachimsen.jpg

 

Praktisk informasjon

Dato/tid

 • 25. Oktober 2017
  • Fotomesse kl. 15.00–21.30
  • Inspirasjonsseminar, fotoredigering, Bjørn Joachimsen 18.00–20.00
  • «Kortreist naturfoto», Magnus Reneflot 20.30–21.00

Sted

 •  Hellagården, Sanne Gård, Sanneveien 3, 3140 Nøtterøy
 

Forelesere

 • Bjørn Joachimsen
 • Magnus Reneflot

Ta med

Notatsaker. Det er ikke behov for at du tar med datamaskin.

Deltakeravgift

 • Gratis!
 • Du må melde deg på innen 1. oktober for å kunne delta på seminaret. Se påmeldingsskjema nedenfor.

Antall deltakere

Begrenset antall plaser på seminar, maksimalt 80.

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål knyttet til arrangementet.: bjorn.joachimsen@mac.com

Klikk på knappen under for å gå til påmeldingsskjema. NB! Påmeldingen gjelder kun seminaret. Fotomessen er åpen for alle.

Fredvang-001.jpg

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  https://500px.com/joachimsen


Fotograf Magnus Reneflot

Fotograf Magnus Reneflot

Magnus Reneflot  er tidligere leder og mangeårig styremedlem i Norske Naturfotografer og æresmedlem i foreningen Biofoto i Norge. Gründer og daglig leder i Norsk NaturfotoFestival i Ski.

Magnus er en nysgjerrig fotograf som er på stadig søk etter opplevelser. En skattejeger som leter etter store ukjente skatter, motiver han aldri har sett, ting som overrasker, berører og gir han ny kunnskap, innsikt og inspirasjon til å søke, observere og skape personlige uttrykk.

Han er genuint opptatt av natur og forsøker gjennom bildene sine å bidra til å få flere ut på tur. Gjøre folk nysgjerrige, se ting med «nye øyne», oppdage fantastiske motiver de tidligere har gått forbi. Tøye grenser og overraske seg selv.

Som altetende fotograf, tar Magnus bilder av hva som helst, bare motivet byr på spennende kontraster, har en spennende form, eller et mønster som er egnet til å fylle en digital brikke.


Lofoten, Norway-DSC_5680-Bjørn Joachimsen.jpg
©Bjørn Joachimsen

©Bjørn Joachimsen

-P6230392-Bjørn Joachimsen.jpg
Jotunheimen-DSC_6917-Bjørn Joachimsen.jpg