Back to All Events

Instant Analog Workshop [Tromsø]

  • Tromsø Fotoklubb 39 Stakkevollvegen Tromsø, Troms, 9010 Norway (map)
Julia på Bokemoa-005.jpg

Har du lyst til å bli med å utforske fotografiets røtter? Gjennom denne workshopen får du prøve fotograferingsteknikk med tydelige referanser til 1800-tallet. Vi fotograferer portretter i studio med storformatkameraer og fremkaller bildene direkte i mørkerom. [Tromsø, 6. november 2018]

Vi ønsker alle fotointeresserte velkommen til denne workshopen, – du trenger ikke å ha noen erfaring med analog fotografering. Instruktørerer er Trond Kjetil Holst og Bjørn Joachimsen – som begge har flere tiårs erfaring innen analog fotografering, portrettfoto og storformat-teknikk.

NB! Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen.

ILFORD PHOTO logo.png

Workshopen er gratis, men det er maksimalt 10 plasser så meld deg på raskt for kunne bli med på denne unike workshopen. Arrangementet har Ilford Photo og Lotus View Camera som sponsorer og gjennomføres i samarbeid med Tromsø fotoklubb.

Folk i nord 2015 700.jpg

På denne workshopen får du innføring i portrettfoto og lyssetting – og hvordan du fotograferer med storformatkamera i studio. Hver enkelt deltaker får prøve seg bak kamera i løpet av kvelden. Vi bruker Harman Direct Positive Paper i stedet for film, hvilket betyr at vi fremkaller bildene i mørkerom på samme kveld som vi fotograferer. Ved slutten av workshopkvelden vil alle bildene som er tatt kunne betraktes.

Faglig innhold

  • Lyssetting

  • Portrettfoto

  • Fremkalling av Harman Direct Positive Paper i mørkerom.


Praktisk informasjon – Instant Analog Workshop

Dato

6. november 2018

Undervisningstider

Kl. 18.00 – 21.30

Sted

Tromsø Fotoklubb, Stakkevollvegen 39, Tromsø.

Kart

 

Instruktører

  • Bjørn Joachimsen

  • Trond Kjetil Holst

Sponsorer

  • Ilford Photo

  • Lotus View Camera

Deltakeravgift

  • Gratis!

Forkunnskaper

  • Det stilles ingen krav til forkunnskaper.

Utstyr

Du kan ta med eget 4x5” eller 8x10” kamera hvis du har, men vi har flere kameraer du kan låne hvis du ikke har eget. Du får all nødvendig veiledning.

Antall deltakere

Maksimalt 10

Påmelding

Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen.

Mer informasjon?

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen

Fotograf Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen er blant de mest produktive fotografer innen analogt storformatfotografi i Norden. Han jobber for det meste med arkitektur, landskap og gatefoto med 8x10” kamera. Han har gjort prosjekter i Norge, Romania, Tyskland, Østerrike og Polen det siste året. Med bakgrunn i eget arbeid tilbyr han også internasjonale workshops i storformatfotografi og analog fotografi i flere av disse landene i tillegg til i Norge. Bjørn er offisiell ambassadør for Lotus View Camera Austria og samarbeider nært med Ilford Photo og andre aktører innen analogt fotografi. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto. Alle bildene ble fotografert med storformatkamera og sorthvittfilm.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  www.500px.com/joachimsen


Fotograf Trond Kjetil Holst

Fotograf Trond Kjetil Holst

Trond Kjetil Holst er fra Magerøya, nærmere bestemt Honningsvåg, født i 1954, nå bosatt i Tromsø. Han har fotografert siden 70-tallet, og begynte med camera obscura i 1984. De siste 18 årene har han eksperimentert med forskjellige teknikker, også digitale teknikker. De senere årene har gamle analoge teknikker blitt tatt mer i bruk og han har eksperimentert med store formater og gamle fotografiske prosesser, blant annet våtplateteknikk.

Som fotograf er Trond Kjetil Holst interessert i å formidle det forgjengelige i det evige, og fotograferer både portretter, akt og landskap.

Han har hatt flere separatutstillinger ved Nordkappmuseet og i eget galleri,  kollektivutstillinger på Festspillene i Nord-Norge, Nordkappmuseet, Nordnorsk Kunstnersentrum og i Berlin. Trond Kjetil Holst har med foto i boken ”Obscura”, utgitt i Berlin 2013.

Han har holdt flere kurs i hullkamerateknikk, undervist på Medier og kommunikasjon ved Lakselv videregående skole og Bardufoss Høgtun videregående skole fram til 2016. Fra september 2016 har fotografi vært en fulltidsbeskjeftigelse.

http://trondkjetilholst.no/