Back to All Events

Analog portrettworkshop [Oslo]


  • Sanatoriet Studio 49F Kjelsåsveien Oslo, Oslo, 0488 Norway (map)

Analog portrettfotoworkshop i Oslo 2024.

Analog fotografering blir stadig mer populært og er fortsatt en flott måte å skape fotografier på. Gjennom en helgeworkshop kan du få utforske portrettfotografering med analoge mellomformat- og storformatkameraer. Vi kommer til å ha fokus på klassisk portrettfoto, inspirert av skuespillerportretter fra Hollywood i 1950- og 60-årene. Jeg deler av mine erfaringer opparbeidet gjennom flere tiår med portrettfotografering med storformat- og mellomformatkameraer. [Oslo, 8.–10. november 2024.]

Påmeldingsfrist er 9. september 2024. Les mer om workshopen under bildet.

Analog portrettfotoworkshop i Oslo. ©Bjørn Joachimsen.

Jeg ønsker alle fotointeresserte velkommen til denne workshopen, – du trenger ikke å ha noen erfaring med analog fotografering. Hvis du ikke har eget analogt kamera kan du låne av meg.

I første del av kurset vil du få se instruktøren i arbeid med modeller og få forklart og demonstrert den kreative prosessen, lyssettingen og kamerabruk. Andre del er viet til deltakernes eget arbeid. Her gis det individuell veiledning og hjelp ut fra den enkeltes behov og ønsker. I løpet av workshopen vil du få mulighet til å få fremkalt filmene hos samarbeidspartner. Det vil være mulig både å få digitalisert negativer med Phase One reproløsning underveis.

Det vil også være mulighet for utendørs portrettfotografering under workshopen.

Les mer om workshopen under bildet.

Portrettfotografering med storformatkamera. ©Bjørn Joachimsen.

NB! Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen.

ILFORD PHOTO logo.png

Workshopen har maksimalt 6 plasser så meld deg på raskt for kunne bli med på denne unike workshopen. Arrangementet har Ilford Photo som sponsor.

På denne workshopen får du innføring i portrettfoto og lyssetting – og hvordan du fotograferer med mellomformatkamera eller storformatkamera i studio. Du får prøve deg bak kamera i løpet av kursdagen og du får veiledning etter behov.


Praktisk informasjon – Analog portrettfotoworkshop

Dato

8.–10. november 2024.

Undervisningstider

Fredag: Kl. 18.00–21.30, Lørdag og søndag: Kl. 09.30–18.00

Sted

Studio Import AS/Sanatoriet studio, Kjelsåsveien 49F. Oslo

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

Sponsor

  • Ilford Photo

Deltakeravgift

  • Kr. 4750.-

Forkunnskaper

  • Det stilles ingen krav til forkunnskaper.

Utstyr

Du kan ta med eget mellomformat, 4x5” eller 8x10” kamera hvis du har, men vi har flere kameraer du kan låne hvis du ikke har eget. Du får all nødvendig veiledning. Det går også greit å benytte 35mm kamera under workshopen.

Påmelding

Du må sende påmelding via påmeldingsskjemaet nedenfor for å bli registrert som deltaker på workshopen. Påmeldingsfrist: 9. september 2024.

Mer informasjon?

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen

Fotograf Bjørn Joachimsen

Bjørn Joachimsen (født 1967) er blant de mest produktive fotografer innen analogt storformatfotografi i Norden. Han jobber for det meste med arkitektur, landskap og gatefoto med 8x10” kamera. Bjørn har fotografert portretter med analoge mellomformat- og storformatkameraer siden 1997. I dag jobber han mest med 8x10-tommers kamera innen portrettfoot. Bjørn har jobbet prosjekter i Norge, Romania, Tyskland, Østerrike, Spania og Polen det siste året. Med bakgrunn i eget arbeid tilbyr han også internasjonale workshops i storformatfotografi og analog fotografi i flere av disse landene i tillegg til i Norge. Bjørn samarbeider nært med Ilford Photo og andre aktører innen analogt fotografi. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto. Alle bildene ble fotografert med storformatkamera og sorthvittfilm.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Instagram: @joachimsenphotography


©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Bilder fra tidligere workshop.

Earlier Event: October 22
Abandoned Castles and Palaces in Poland
Later Event: November 20
Squares of Vienna Workshop 2024