Back to All Events

Gdansk & Zamek Malbork workshop 2024


  • Qubus Hotel Ulica Chmielna Gdańsk, Pomorskie, 80-748 Poland (map)

Fotoworkshop i Gdańsk 2024. ©Bjørn Joachimsen

Spennende fotoworkshop i Polen: Gjennom seks intensive dager og kvelder får du muligheten til å oppleve Gdańsk og det fantastiske middelalderslottet Zamek Malbork i Polen. Workshopen foregår fra tidlig til sent hver dag og vi har spesielt fokus på arkitektur, gatefoto og nattfoto. En flott anledning til å søke mer inspirasjon og kunnskaper innen fotografering sammen med andre fotointeresserte. [Gdansk og Malbork, 23.–28. april 2024.)

NB! Maksimalt 7 plasser.
Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Fotoworkshop i Gdańsk. ©Bjørn Joachimsen.

På denne workshopen får du jobbe i en liten gruppe – maksimalt 7 deltakere – og får dermed tett oppfølging underveis. Vi legger vekt på faglig utvikling, gjensidig inspirasjon og at dette skal være en fin sosial arena.

Ulica Mariacka. Gdańsk. ©Bjørn Joachimsen.

Hansabyen Gdańsk

Vi skal jobbe på varierte lokasjoner, både i gamlebyen og noen steder som er preget av Gdańsk sin fortid og nåtid som industriby. Byen preges fortsatt i dag sterkt av sin storhetstid som hansaby ved den baltiske kysten. Gdańsk regnes av mange som en av Europas vakreste gamlebyer og sentrumsområdet byr på mange fine fotomuligheter. I tillegg til den fine arkitekturen i gamlebyen, er det ofte mye liv og mange mennesker i gatene.

Zamek Malbork – Den Tyske Ordens slott fra middelalderen. ©Bjørn Joachimsen.

Zamek Malbork – verdens største murssteinsslott

En snau times kjøretur fra Gdańsk ligger det spektakulære middelalderslottet Zamek Malbork. Dette er verdens største mursteinsslott og er en enestående lokasjon for en fotoworkshop. Denne festningen er et av de mest utrolige byggverk i Europa og var hovedkvarter for korstogsridderne i Den Tyske Orden i middelalderen. Zamek Malbork er et enestående eksempel på gotisk arkitektur og festningsarkitektur og det er mange fine fotomuligheter i borgen samt området rundt. Les mer om Zamek Malbork på Wikipedia.

Zamek Malbork. ©Bjørn Joachimsen.

Den baltiske kysten i det nordlige Polen er kjent for sine milelange vakre strender. Sanden er gyllen og spesiell på grunn av alle de millioner av ravpartikler som er iblandet den. I løpet av workshopen besøker vi minst en av strendene som omgir Gdańsk. Her kan man finne både mennesker og fugler – og på workshopen i 2023 møtte vi to elgkalver på en av strendene!

Les mer om workshopen under bildet.

Gdańsk. ©Bjørn Joachimsen.

Stocznia GdańskA – Leninverftet

I løpet av workshopen avlegger vi også det historiske verftsområdet Stocnia Gdańska et besøk med våre kameraer. Dette enorme skipsverftet ble grunnlagt i 1850-årene og er mest kjent fordi fagbevegelsen Solidaritet (Solidarność) oppsto her under ledelse av Lech Wałęsa.

Stocznia Gdańska (også kjent som Stocznia Cesarska og Leninverftet) var åsted for en av de viktigste politiske bevegelser og noen av de mest betydningsfulle hendelser på 1900-tallet. Under Lech Wałęsa sin ledelse ble fagforeningen Solidarność en mektig kraft som på mange måter ble begynnelsen til slutten for det kommunistiske Europa.

På Stocznia Gdańskka drives det fortsatt skipsproduksjon, selv om det ikke kan sammenlignes med den tiden da verftet var på sitt største. Verftet ble grunnlagt som "Det keiserlige verft" (Königliche Werft Danzig) i 1852. Den gangen var Gdańsk under tysk herredømme (og het altså Danzig).

I tillegg til bygging av skip og vindturbiner, er verftsområdet preget av kulturscener, serveringssteder og kunstnerisk virksomhet. Området byr på mange spennende fotomuligheter!

Les mer om workshopen under bildegalleriet fra Stocnia Gdańska.

Bazylika Mariacka

Mariakirken i Gdańsk er en av verdens største mursteinskirker. Den er et fantastisk byggverk som er spennende å fotografere både på innsiden, på utsiden og fra toppen av tårnet. Kirken har plass til hele 25.000 kirkegjengere og er et av de mest spektakulære byggverk fra Europas middelalder. I løpet av workshopen får du god mulighet til å utforske kirken med kamera.

Bazylika Mariacka Gdańsk. ©Bjørn Joachimsen.


Hva forventer jeg av deg?

  • At du setter av all tid til å jobbe med fotografering.

  • At du følger alle felles undervisningsopplegg i løpet av workshopen.

  • At du arbeider selvstendig og på egen hånd.

  • At du aktivt søker veiledning under workshopen.

  • At du husker å lade kamerabatteriet/mobilen før hver workshopdag.

  • At du tar kontakt med meg før, under og etter workshopen dersom det er noe du lurer på eller trenger hjelp med.

Hva kan du forvente av meg?

  • At jeg er til stede for deg som deltaker og gir veiledning og hjelp underveis

  • At jeg deler av absolutt alle mine kunnskaper innen fotografering.

Jeg er tilgjengelig for deltakerne og gir veiledning fra tidlig til sent hver dag under workshopen. Vi kommer til å jobbe både i dagslys og på kveldstid – og dermed få utforsket alle de spennende variasjonene Gdańsk har å by på.

Gdańsk. ©Bjørn Joachimsen.

Hva trenger du?

  • Gode sko

  • Klær for ulike værforhold. (Sjekk værmeldingen dagen før avreise.)

  • Kamera med evt tilleggsobjektiver og tilbehør du har. Ta kontakt dersom du er usikker mht kamerautstyr.

  • Ekstra kamerabatteri.

  • Kamerafiltre (hvis du har).

  • Kamerastativ, evt. også ettbensstativ (monopod).

  • Bærbar PC/Mac evt nettbrett dersom du ønsker å kunne redigere bilder i løpet av workshopen. (Dette er opp til den enkelte.)

  • Ta kontakt med kursarrangør i god tid dersom du planlegger å legge igjen deler av kamerautstyret ditt hjemme.


Har du spørsmål om kurset kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Zamek Malbork. ©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon – workshop i Gdansk og Malbork 2024

Datoer

23.–28. april 2024

Undervisningstider: Du må sette av all tid til å jobbe med foto disse dagene. Workshopen begynner 23. april kl. 14.00.

Instruktør

Bjørn Joachimsen

Sted

Gdańsk og Malbork. Vi besøker også andre steder i regionen.

Overnatting

Tilreisende deltakere booker overnatting hos Qubus Hotel. Du må booke rom direkte overfor hotellet via epost for å få benyttet deg av nedenstående tilbud. Du booker hotell ved å sende epost til Qubus Hotel – gdansk@qubushotel.com – og oppgi GDGC436 som referansenummer. Det er forhåndsreservert rom, slik at du må ikke benytte bookingagenter eller nettsiden til Qubus til booking av rom i forbindelse med workshopen. Adressen til hotellet er: Ulica Chmielna 47/52, 80-748 Gdańsk.

  • Enkeltrom: 390 PLN/natt

  • Dobbeltrom: 470 PLN/natt

  • Premium rom ved elvebredden: 490 PLN/natt for 1 gjest, 570 PLN/natt for 2 gjester (det er vår nye type rom med utsikt over elven).

  • Tilbudet inkluderer:

    • Overnatting i et komfortabelt rom med klimaanlegg.

    • Ubegrenset tilgang til trådløst Internett.

    • Frokost bestående av over 100 ferske produkter, inkludert regionale og hjemmelagde produkter.

    • Et cruise på Motława-elven med utsikt over de viktigste stedene i Gdańsk.

    • Mulighet for å bruke badstuen og treningsrommet.

  • Middager kommer i tillegg. (Vi spiser på ulike restauranter i gamlebyen i Gdansk, evt i hotellets restaurant.)

  • Du bør booke overnatting så snart du har fått bekreftet kursplass. Overnattingskostnader er ikke inkludert i workshopavgiften.

Reise

Reise til og fra Gdańsk bookes og dekkes av den enkelte deltaker. Du bør ikke booke reise med ankomst Gdańsk etter workshopens oppstart eller avreise før workshopens slutt.

All transport underveis i workshopen er inkludert i deltakeravgiften dersom man reiser på ovenstående tidspunkter. Vent med å booke fly til du har fått bekreftelse på din kursplass.

Valuta og betalingsmidler

Valuta i Polen er PLN/Zloty. Du kan ikke betale med Euro.

Du kan betale med Visa-kort eller andre elektroniske betalingsmidler de fleste steder. Vipps kan ikke benyttes.

Du bør ha noen kontanter tilgjengelig under workshopen. Kontanter kan tas ut på ATM på flyplassen samt en rekke steder i sentrum i Gdańsk.

Deltakeravgift

  • kr 7250.- (ved påmelding før 1. januar 2024.)

  • kr 8250.- (ved påmelding fra og med 1. januar 2024.)

  • Deltakeravgiften dekker undervisning og veiledning.

  • Det betales et forskudd etter påmelding. Du får faktura pr. epost, så vent med å betale til denne er mottatt. Forskudd refunderes ikke ved avmelding. Forskudd refunderes ved eventuell kansellering av workshopen fra arrangørs side.

Påmelding

  • NB! Påmeldingsfrist Snarest! Kun 4 ledige plasser!

  • Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.

Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Klaus Axelsen, Keith Moss, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Earlier Event: April 11
Workshop på Hornøya 2024
Later Event: May 7
Opplev Kroatia med kamera 2024