Back to All Events

Fotoworkshop i Marmorslottet – Svartisen – Láhko Nasjonalpark 2024


  • Meløy Adventure 62 Glomveien Glomfjord, Nordland, 8160 Norway (map)

Fotoworkshop i Marmorslottet i Rana. ©Bjørn Joachimsen

I Nordland ligger noen av de mest magiske landskapsområder i Europa –Marmorslottet,  Láhko nasjonalpark og Svartisen. Marmorslottet er et sant eventyr når det gjelder geologiske formasjoner og Láhko nasjonalpark er en relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på et fotoeventyr i noe av det mest unike Europa har å by på. [Mo i Rana/Meløy/Gildeskål, [29. juli–4. august 2024].

NB! Påmeldingsfrist: 15. mai 2024 – kun 8 plasser!

Workshop i magiske Láhko nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen

Workshop i magiske Láhko nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen

Gjennom denne workshopen kan du få oppleve og fotografere landskapsformer du kanskje ikke trodde var mulig. Store bergflater med fantasiske kurver og mønstre preger fjellvidda Láhko i Salten. Fotomotivene kommer mot deg som en jevn strøm når du vandrer innover i nasjonalparken. Her finnes også canyons, elvegrotter, jordbruer og jettegryter.

Naturens kunstverk i Láhko Nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

Workshopen omfatter en hel dag med fotografering i Marmorslottet i Rana, 2-3 dager i Láhko nasjonalpark, én dag i ved Engenbreen som er en brearm av Svartisen. Denne brearmen strekker seg helt ned mot fjorden og vi jobber med å fotografere i forsvarlig avstand fra brekanten. Vi skal også utforske nabokommunene Gildeskål og Bodø med kamera. Her finnes spektakulære landskapsformer som er lite kjent og vi vil vise deg noen hemmelige fotoskatter.

Fotoworkshop i Marmorslottet i Rana. ©Bjørn Joachimsen.

Workshopen gir det mulighet til å fotografere i områder som ikke er «utfotografert» av fototurister fra hele verden. Du kan få skape unike bilder i en unikt landskap som er relativt uberørt av fototurisme.

Fotoworkshop i Láhko Nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Denne workshopen blir en liten gruppe – maksimalt 10 deltakere – slik at du ikke opplever å bli én i mengden og måtte stå i kø foran fotomotivene. Du får også mulighet til god individuell veiledning og oppfølging dersom du ønsker dette.

Fotoworkshop i Láhko Nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Láhko er en relativt flat fjellvidde og terrenget er lett å bevege seg i. I Gildeskål blir turene mye kortere men enkelte steder kan det være litt bratt, men absolutt fremkommelig. Du må være vant til å gå på tur, men dette er ikke en spesielt fysisk anstrengende workshop. Imidlertid må du være forberedt på at vi er ute på tur hver dag. Vi starter tidlig hver morgen og er ute med kamera helt ettermiddag/kveld. Det blir lange dager med mange og spennende fotomuligheter. Denne workshopen handler først og fremst om å å være mye ute med kamera, det legges i svært liten grad opp til innendørs undervisning, foredrag etc.

Fotoworkshop i Gildeskål i Nordland.©Bjørn Joachimsen.

I tillegg oppsøker vi flere spennende fotomuligheter i Saltdal, Rana og Gildeskål underveis i workshopen. Her ligger mange godbiter og venter for den som er interessert i natur og fotografering. I tillegg drar vi innom Saltstraumen på veien. Saltstraumen er kjent som verdens sterkeste tidevannsstrøm og er et imponerende skue i virkeligheten, på foto og film.

Láhko Nasjonalpark Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

Denne workshopen er rettet inn mot deltakere som har en del erfaring innen fotografering og kjenner de viktigste innstillingene på kameraet. Det stilles ingen bestemte krav til kamerautstyr, men den anbefales sterkt at du har med kamerastativ. Du kan delta uansett om du fotograferer analogt eller digitalt.

Fysiske forutsetninger

Du må være vant til å gå i naturen med ryggsekk. I Láhko nasjonalpark vil det være aktuelt å gå 2 timer hver vei for for å nå til noen av de mest spektakulære områdene. Vi følger stier hele veien og det er svært små høydeforskjeller i landskapet. Turen til Marmorslottet tar ca 20 minutter hver vei fra parkeringsplass og det er noe stigning på deler av strekningen. Turen til Engenbreen (Svartisen) innebærer jevn stigning, men følger den ruten som er minst anstrengende og byr på fine fotomuligheter underveis.

Fotoworkshop i Láhko Nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Hva kan du forvente av meg?

  • At jeg er til stede for deg som deltaker og gir veiledning og hjelp underveis

  • At jeg deler av absolutt alle mine kunnskaper innen fotografering

  • At jeg tar deg med til de mest spennende fotostedene i området hvor workshopen holdes.

Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsinformasjon under bildet.

Et fotoeventyr i nord! ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Marmorslottet – Svartisen – Láhko nasjonalpark workshop 2024

 

Dato
29. juli–4. august 2024. Oppstart på Bodø Lufthavn kl. 11.00 29. juli.

Avslutning 4. august kl. 17.00 på Bodø Lufthavn.

Sted
Marmorslottet i Rana, Láhko nasjonalpark, Svartisen (Engenbreen) og ulike lokasjoner i Gildeskål. Vi besøker også spennende steder i Bodø og Saltdal underveis i workshopen.

Instruktør
Fotograf Bjørn Joachimsen


Reise
Fly eller Hurtigruten til Bodø. (Hvis du planlegger ankomst Bodø Lufthavn etter kl. 11.00 vil du ikke rekke workshopstart.) Retur med ankomst Bodø Lufthavn 16. juli kl. 18.00. (Hvis du planlegger avreise bra Bodø før kl. 18.00 må du selv sørge for transport fra Glomfjord til Bodø samme dag.) Reise til og fra Bodø bookes og kostnadene dekkes av den enkelte deltaker.

For turen til Svartisen tilkommer en båtbillett på ca kr 250 (t/r) som dekkes av deltakerne selv.

Reiserute under workshopen

  • Mandag: Bodø–Sulitjelma–Saltdal–Mo i Rana

  • Tirsdag: Mo i Rana–Marmorslottet–Øvre Saltdal/Junkerdalsura

  • Onsdag: Gildeskål–Glomfjord

  • Torsdag: Láhko nasjonalpark

  • Fredag: Engenbreen/Svartisen

  • Lørdag: Láhko Nasjonalpark + valgfri RIB-tur med ørnefotografering

  • Søndag: Glomfjord-Gildeskål–Bodø

    (Med forbehold om justeringer)

Detaljert program for workshopen blir sendt ut pr. epost ca 14 dager før workshopstart. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon før denne datoen.

Bagasje
Det er ønskelig at bagasje i størst mulig grad pakkes i duffelbag og ikke koffert. (Dette er av hensyn til pakkingen i minibussen som benyttes til transport under workshopen.

Overnatting

  • 29. juli: Vi overnatter på Scandic Meyergården hotell i Mo i Rana. Deltakerne booker og betaler selv. www. scandic.no

  • 30. juli: Vi overnatter på Norges mest unike hotell på Storjord i Saltdalen. Det blir også en fotoutflukt til den særegne Junkerdalsura, hvor man blant annet kan finne spesielle forekomster av orkidéer. Overnatting i tomannsrom. Det finnes også alternativer for enkeltrom i nærområdet, dersom du foretrekker dette. Booking: http://www.storjordhotel.no/norsk.html. NB! I forbindelse med bookingen informerer du dem om at du er med på workshop med Fotograf Bjørn Joachimsen. Priser: Standard enkeltrom med delt bad: kr 1690.-. Lite enkeltrom med delt bad: kr 1400.- Enkelt/dobbeltrom med eget bad: kr 1990.-. rom i Klengstua med felles bad: kr. 1400.-. Prisene omfatter overnatting, frokost og middag med dessert.

  • 31. juli–4. august: Vi overnatter på Glomfjord Hotell i Glomfjord. Deltakerne booker og betaler overnatting selv. Booking via epost info@glomfjordhotell.no. NB! I forbindelse med bookingen informerer du dem om at du er med på workshop med Fotograf Bjørn Joachimsen. Overnattingskostnaden er kr 950.- pr døgn inkl frokost.

Booking av overnattinger kan gjøres etter at du har fått bekreftelse på din plass på workshopen.

Måltider

  • Mandag: Lunsj på Saltdal Turistsenter, Saltdal. Middag på Scandic Meyergården.

  • Tirsdag: Frokost: Scandic Meyergården. Lunsj: Ta med matpakke fra Scandic Meyergården. Middag på Storjord Hotel.

  • Onsdag: Lunsj på Inndyr. Middag på Bella Napoli, Ørnes.

  • Torsdag–Søndag: Frokost og middag på Glomfjord Hotell.

  • Søndag: Frokost på Glomfjord Hotell. Lunsj: Matpakke.

Måltider er ikke inkludert i kursavgiften. Vi starter hver dag med felles frokost på overnattingsstedet. Det er ikke lagt opp til lunsj under oppholdet i Glomfjord men deltakerne lager selv matpakke hver morgen.

Nødvendig utstyr

  • Kamera med regntrekk

  • Fotoryggsekk/tursekk

  • Kamerastativ (ta kontakt hvis du er usikker på om stativet ditt er egnet)

  • Ekstra kamerabatterier

  • Ekstra minnekort

  • Fjellstøvler eller gode, vanntette tursko

  • Vindtett og vanntett bekledning

  • Vindtett lue

  • Hansker

  • Drikkeflaske/termos

  • Gåstaver

Utstyr som er nyttig å ha, men ikke nødvendig

  • ND-filtre

  • Polarisasjonsfilter

  • Myggmiddel

Deltakeravgift

  • Kr. 9750.- ved påmelding før 1. april 2024

  • Kr. 10.750.- ved påmelding fra og med 1. april 2024

Workshopavgiften undervisning og veiledning samt transport under selve workshopen.

Påmelding

  • NB! Påmeldingsfrist: 15. mai 2024. Kun 8 plasser!

  • Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.

Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Later Event: August 28
Fotoworkshop i Varanger 2024