Back to All Events

Opplev Kraków & Auschwitz med kamera 2024


  • Kazimierz Krakow Poland (map)

Fotoworkshop i Kraków og Auschwitz 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kraków og Auschwitz 2024: Gjennom nesten tusen år Kraków vært en kulturell smeltedigel og et senter for vitenskap og handel i Sentral-Europa. Du har kanskje vært i byen som turist? Auschwitz-Birkenau står som et av verdens tydeligste minner om grusomhetene som ble begått mot jøder, polakker og andre folkegrupper under andre verdenskrig. I løpet av workshopen benytter vi en hel dag til å fotografere i Auschwitz-Birkenau. [Kraków og Auschwitz, 23.–26. mai 2024.]

Påmeldingsfrist: 28. april 2024. Kun 2 ledige plasser!

Gjennom workshopen “Opplev Kraków og Auschwitz med kamera!” får du muligheten til å skape dine bildefortellinger under veiledning fra en erfaren fotograf og fotoveileder. Målet med denne fotoworkshopen er å trene deg i å observere omgivelsene og fange de gode komposisjonene og spennende øyeblikkene som utspiller seg i byen. Med erfaringene fra workshopen kan du få ny inspirasjon til å fotografere på reiser – enten du drar tilbake til Kraków eller velger andre reisemål.

Kazimierz. Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Vi bruker all tid fra morgen til kveld til fotografering på denne workshopen. Innimellom spiser vi lunsj og middag på gode restauranter i Stare Miasto – gamlebyen i Kraków eller i den jødiske bydelen Kazimierz. Hver morgen går vi gjennom bilder fra dagen før og du får tilbakemeldinger som du kan ta med deg når du går ut på gatene igjen med kamera. Jeg er med workshop-gruppen hele tiden og deler inspirasjon samt gir innspill og veiledning underveis. Samtidig er jeg også din reiseleder og guide på turen. Etter flere turer til Kraków i den senere tid er jeg nokså godt kjent i byen og vil ta deg med til de mest spennende fotostedene.

Fotoworkshop i Kraków og Auschwitz-Birkenau 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Som en del av workshopen fotograferer vi i de tidligere konsentrasjonsleirene i Auscwitz-Birkenau. Her får du både et innblikk i et av menneskehetens grusomste kapitler i nyere tid, samtidig som du får mulighet til å formidle dine inntrykk med kamera.

Kazimierz. Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

I tillegg til fotograferingen vil du også få et innblikk i byens historie og den jødiske historien i Kraków og i den historiske regionen Galicja som byen hører til. Kraków var tidligere hovedstad i Polen og Europas andre universitet (nest etter Praha) ble etablert her. Vi vil også besøke de gamle universitetsbygningene under workshopen. (Da Norge fikk sitt første universitet i 1811 hadde universitetet i Kraków eksistert i 447 år!)

Les mer om kurset under bildet.

Kazimierz. Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Vi bor i den historiske bydelen Kazimierz – som ofte omtales som jødekvarteret. Dette var fram til på 1800-tallet en egen by, men vokste sammen med Kraków. Kazimierz ble grunnlagt av den polske kongen Kazimierz den Store på 1300-tallet. Under andre verdenskrig ble bydelen betydelig rasert, men mye av det er gjenoppbygd. I bydelen finner vi to av europas mest kjente jødiske kirkegårder og vi vil besøke disse med kamera. I tillegg finnes flere synagoger. I dag er Kazimierz en av de mest spennende og sammensatte bydelene i Europa. Historien er godt synlig gjennom den gamle bebyggelsen. Gatene er preget av store kontraster. Her finner du unge hipstere, kunstnere kulturarrangører og ortodokse jøder om hverandre.

Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

I gamlebyens gater vil vi utforske både arkitektur og menneskene som bor i byen. Du vil bli utfordret til å skape bilder og fortellinger som skiller seg fra de velkjente “turistmotivene”. Vi beveger oss til fots mellom Kazimier og Stare Miasto (gamlebyen) slik at vi får god tid til å utforske livet i byen. Det tar ca 15 minutter å gå fra Kazimierz til markedsplassen i gamlebyen.

Fra bydelen Kazimierz i Kraków. ©Bjørn Joachimsen.

Hver morgen etter frokost samles vi i møterom og går gjennom bildene fra dagen før. Her kan du få tilbakmelding på bildene du har tatt dersom du ønsker dette.

Workshopen blir tilrettelagt både for fotografer med digitalt kamera og fotografer som bruker kameraer med fotografisk film. Hvis du foretrekker å fotografere med film, vil du få muligheten til å levere inn til fremkalling (135- og 120-film i farge eller sort & hvitt) hver ettermiddag og få levert ferdige bilder (negativer, reflekskopier og digitale filer) neste dag.

Du finner praktisk informasjon under bildet

Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon

Tidsrom

23.–26. mai 2024

  • Oppstart 23. mai kl 08.00

  • Avslutning 26. mai kl 12.30

Sted

Vi har base i bydelen Kazimierz i Kraków og bor på Kazimierz III Hotel, Podbrzezie 5, 31-054 Kraków. I løpet av workshopen beveger vi oss til fots i denne bydelen og i gamlebyen (Stare Miasto) i Kraków. Det tar ca 18 minutter å gå fra hotellet til sentrum i gamlebyen.

 

Instruktør

    •    Bjørn Joachimsen

Reise

Du bestiller reise selv.

Anbefalte flighter:

  • Onsdag 22. mai med Ryanair

    • Avgang Sandefjord Lufthavn Torp : kl 21:15

    • Ankomst Kraków Airport: kl 23.15

  • Søndag 26. mai med Ryanair

    • Avgang Krakow Airport: kl 13:55

    • Ankomst Sandefjord Lufthavn Torp: 16.00

    • Du kan ta tog eller egen bil til Sandefjord Lufthavn Torp.

    • Det blir organisert felles transport mellom flyplassen i Kraków og hotellet på ankomstdagen

    • Hvis du ønsker å forlenge oppholdet i forkant og/eller etterkant av workshopen står du helt fritt til å gjøre dette. Du må i et slikt tilfelle ordne transport til og fra flyplassen selv.

  • Vent med å bestille flybilletter til du har fått bekreftet kursplass.

  • Du må ha reiseforsikring som dekker turen.

Overnatting

Ta kontakt for å få informasjon om hotell for workshopen.

Mat

Det blir organisert felles lunsj og middag alle dager. Kostnadene dekkes av den enkelte deltaker. Vi spiser på ulike restauranter i byen og du vil også få muligheten til å oppleve polske retter.

Ta med

  • Kamera

  • Ekstra batteri

  • Evt. kamerafiltre

  • Bærbar PC/Mac evt nettbrett

  • Ekstra minnekort

  • Pass

  • Europeisk helsetrygdkort

  • Ta kontakt dersom du er usikker på om fotoutstyret ditt egner seg – bjorn.joachimsen@gmail.com

Valuta og betalingsmidler

Du kan betale med kort de mange steder, men noen ganger er det kun kontanter som gjelder. I dagligvareforretninger kan du benytte betalingskort. Kontant betaling skjer i zloty (PLN). Du finner minibanker (ATM) over alt i byene vi skal besøke. (Husk å sjekke regionsperre på kortet ditt før avreise. Vi anbefaler bruk av kredittkort type Mastercard eller lignende på reisen.)

Antall deltakere

  • Maksimalt 7

Kursavgift

  • Kr. 5250.-

Du finner påmeldingsskjema nedenfor.

Påmeldingsfrist: 28. april 2024

Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen er en allsidig fotograf som jobber med mennesker, natur, arkitektur, makro og mye annet. Han har i de senere år fotografert mye i Kroatia og kjenner mange av de gamle byene i landet godt. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen, Rune Eraker og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Oppdragsfoto og kurs: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen


Opplev Kraków med kamera! ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Kraków 2024. ©Bjørn Joachimsen.