Back to All Events

Nordlys- og mørketidsworkshop i Lofoten 2023


  • Solsiden Brygge 41 Moloveien Ballstad, Nordland, 8373 Norway (map)

Nordlys over Reine. Workshop i Lofoten med fotograf Bjørn Joachimsen 2023. ©Bjørn Joachimsen

Nordlys, mørketid og magisk kystlandskap! Kunne du tenke deg å bli med på en workshop hvor du lærer å fange dette med kamera? Jeg inviterer til en intensiv vinterworkshop i Lofoten hvor jeg deler av mine kunnskaper innen fotografering og redigering. [Ballstad i Lofoten, 3.–8. januar 2022.]

Påmelding snarest – kun 4 plasser totalt!

Denne workshopen har spesielt fokus på nordlyset og vinternatten i nord. Å ta spennende nordlysbilder handler gjerne om mer enn å fange fargespillet på himmelen. Vi er spesielt opptatt av å skildre samspillet mellom nordlysets variasjoner og landskapet på denne workshopen.

Under workshopen får du bli med til de beste stedene på de optimale tidspunktene. Du lærer gode kamerainnstillinger og andre praktiske ting du må vite for å lykkes med nordlysfotografering. Du må være forberedt på lange kvelder og kanskje noen nattetimer. Det uforutsigbare og varierte nordlyset bestemmer agendaen. På dagtid undervises det i fotoredigering med programmer som Lightroom og Photoshop i kursrommet på Ballstad. Bjørn er en av landets mest erfarne instruktører i disse programmene.

Hva du kan forvente av oss

  • Vi er tilgjengelige for deg som instruktører fra morgen til kveld og deler alle mine kunnskaper innen fotografering.

  • Du kan når som helst i undervisningstiden spørre om hjelp og veiledning.

Hva vi forventer av deg

  • Du er genuint opptatt av å utvikle dine fotoferdigheter

  • Du søker aktivt kunnskap og veiledning underveis i workshopen. Hvis det er noe du ikke forstår eller ikke får til underveis, tar du kontakt med instruktørene og ber om hjelp og veiledning.

  • Du kler deg etter værforholdene.

Hva du kan forvente av Lofoten
Bratte fjell, vakre strender og et raskt skiftende og uforutsigbart vær og lys. Verken vi eller Lofoten kan naturligvis garantere at vi kan se nordlyset på nattehimmelen, men vi vil følge nordlysvarslene og værmeldingene/skydekket kontinuerlig under workshopen.

Workshop med mørketidsfoto og nordlysfoto i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Faglig innhold

  • Nordlysfoto: Komposisjon og kamerainnstilinger. Hvordan skaper du harmoniske komposisjoner med både landskapet og nordlyset.

  • Landskapsfoto: Komposisjon og kamerainnstillinger. Hvordan skape dybde i landskapsfoto. Hvordan skape balanse i komposisjonen.

  • Nyttige mobil-apps for nordlysfoto og naturfoto generelt

  • Redigering med Lightroom: Hvordan utnytte Develop-verktøyene optimalt? Bruk av gradient filter, radial filter og brush til å fremheve elementer i bilder. Finjustering/harmonisering av farger.

Ved gjennomføringen av kurset prioriteres det faglige innholdet ut fra deltakernes interesser og forkunnskaper.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Forkunnskaper

Du må ha erfaring med fotografering og kunne betjene de viktigste funksjonene på ditt eget kamera. Deltakerne bør være i normalt god fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer eller turer i bratt terreng.

Nordlys over Reine. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Nordlys- og mørketidsworkshop i Lofoten 2023

Datoer

Tidsrom/datoer
3. – 8. januar 2023. Workshopen starter kl. 14.00 den 3. januar og avslutter kl. 14. den 8. januar.

Du må sette av all tid fra morgen til sen kveld til å jobbe med fotografering under workshopen

Sted
Ballstad i Lofoten.

Solsiden Brygge
Moloveien 41, 8373 Ballstad
tlf. 404 63 333

Kart

 

Undervisningen innendørs foregår på Solsiden Brygge, Ballstad.

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

Les mer om instruktørene lenger ned på siden.

Undervisningsspråk

Norsk

(Vi kan også gi veiledning på engelsk for enkeltdeltakere eller mindre grupper dersom det er behov for dette.)

Påmeldingsfrist

Snarest!

Kursavgift

  • kr. 8500.- (privatperson, påmelding før 3. oktober 2022.)

  • kr 9500.- (privatperson, påmelding fra og med 3. oktober 2022.)

  • kr. 10.500- (bedrift/organisasjon)

  • Kursavgiften dekker undervisning og veiledning.

  • Det betales et forskudd på kr. 2000.- etter påmelding. Forskudd betales mot faktura som sendes pr epost. Ved påmelding fra og med 3. november 2022 betales kursavgiften i sin helhet etter påmelding.

Det belastes full kursavgift ved avmelding etter 3. oktober 2022.

Reise

  • Du kan ta fly til Leknes fra Gardermoen (via Bodø), Bodø eller Tromsø. Eventuelt kan du fly til Evenes og sitte på med leiebil (inkludert). Ta kontakt med kursarrangør før du bestiller reise.

Deltakerne må selv booke og betale reise til kursstedet. Vi kan være behjelpelig med transport mellom Leknes lufthavn og Ballstad for deltakere som ønsker dette. (Ta kontakt umiddelbart etter at du har fått bekreftet plass for å avtale henting på flyplass.). Transport under selve workshopen er inkludert i kursavgiften. Deltakere må ikke booke flyreise som innebærer ankomst etter workshopens starttidspunkt eller før workshopens avslutningstidspunkt uten at dette er avtalt med arrangør før booking gjøres.

Overnatting

Deltakerne booker selv overnatting på Solsiden Brygge http://www.solsiden-brygge.no/. Overnattingskostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Solsiden Brygge i forbindelse med oppholdet. Overnatting bestilles av deltakerne selv så snart som mulig etter at kursplass er bekreftet.  Bestill rom ved å ringe ellers sende epost til Solsiden Brygge, slik at du får spesialpris. Tlf. 404 63 333. Overnatting kan ikke bookes via Solsiden Brygge sin nettside.

Priser for overnatting

  • Dobbeltrom, pr person: kr 1150,- inkl. frokost.

  • Enkeltrom, pr. person: kr. 1300.- inkl. frokost.

Hvis man velger å overnatte annet sted enn Solsiden Brygge kan vi dessverre ikke tilby transport til og fra Leknes Lufthavn. Man må også selv sørge for transport til og fra Solsiden Brygge hver dag under workshopen.

Mat

Det tilbys felles frokost, lunsj og middag alle dager. Mer informasjon kommer. Kursavgift dekker ikke kostnader til mat under oppholdet. Frokost er inkludert i overnattingskostnaden (se ovenfor).

Nødvendig utstyr

  • Systemkamera (speilreflekskamera/speilløst kamera)

  • Ekstra kamerabatteri (gjerne 2 ekstra)

  • Fotoryggsekk til kamerautstyr

  • Lader til kamerabatteri

  • Stødig kamerastativ. (Vi anbefaler stativ med individuelt regulerbar benvinkel)

  • Datamaskin (bærbar/stasjonær) med fotoredigeringsprogramvare

  • Klær tilpasset værforholdene.

  • Vanntett fottøy

  • Hodelykt

  • Drikkeflaske/termos

  • Isbrodder av slik type: https://prisguiden.no/produkt/snowline-chainsen-pro-brodder-278489.

Anbefalt tilleggsutstyr (ikke nødvendig, men nyttig å ha):

  • Motlysblender/solblender til objektivene

  • Regntrekk til kamera

  • LensPen eller annet rengjøringsutstyr for objektiv/kamera

Deltakerne må ha reiseforsikring.

Ved evt. kansellering av workshopen er arrangør ikke ansvarlig for kostnader ved evt. ombooking eller avbestilling av flybilletter.

Mer info?

Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@gmail.com


Bjørn Joachimsen

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, Klaus Axelsen, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen


Nordlysbilder – Bjørn Joachimsen

Workshop i nordlysfotografering i Lofoten 2022. ©Bjørn Joachimsen.

Earlier Event: December 6
Opplev Gran Canaria med kamera 2022