Back to All Events

Analog Urban Workshop Trondheim 2023


  • CEWE Japan Photo Trondheim 35 Munkegata Trondheim, Trøndelag, 7011 Norway (map)

Analog gatefotoworkshop ©Bjørn Joachimsen.

Bli med på å utforske Trondheim med film i kameraet! For første gang tilbyr jeg nå en workshop som er eksklusiv for analoge fotografer. Etter å ha fotografert i gatene i Wien, Stockholm, Gdansk, Warszawa, Krakow, Split, Trogir, Frankfurt, Berlin og en rekke andre byer i Europa er turen nå kommet til Trondheim. I løpet av to ettermiddager får du inspirasjon og kunnskap i analog gatefotografering. Jeg byr på mine erfaringer og deler mine kunnskaper på feltet og vi er sammen ute i gatene med kameraene våre. [Trondheim 29.–30. august 2023.]

NB! Påmeldingsfrist: Snarest – kun 8 plasser totalt

Workshopen foregår mellom kl 17.00 og 21.00 hver dag.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Workshop i gatefotografering med analoge kameraer. ©Bjørn Joachimsen.

Denne workshopen handler først og fremst om å være ute på gatene og fange det som skjer, men du får også tilbakemeldinger på bildene du tar.

Ute i gatene står du fritt med hensyn til hva du ønsker å fotografere. Vi kan jobbe med portretter, arkitektur eller å fange situasjoner og mennesker i interaksjon. Denne workshopen er et inspirasjonsfellesskap og en læringsarena for alle som liker å fotografere med film.

Workshop i analog gatefotografering. ©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

  • Det kreves ikke at du er veldig dreven innen foto.

  • Du trenger ingen forkunnskaper eller erfaring med bruk av analoge kameraer. Du får all den hjelpen du trenger underveis.

Målgruppe

  • Kurset er for alle som har lyst til å fotografere analogt i Trondheims gater.

Mål

  • Å inspirere deg til å fotografere (mer) med film.

  • Å lære deg å observere og fange flyktige øyeblikk i et urbant miljø.

Les mer om workshopen under bildet.

©Bjørn Joachimsen

Program

Tirsdag 29. august

17.00 Oppmøte på CEWE Japan Photo, Munkegata 35. Vi tar en kort prat på møterommet før vi drar ut og fotograferer. Du kan også få kjøpe film til rabattert pris.

17.30 Fotografering i gatene. Vi drar ut med film i kameraene og fanger personene, øyeblikkene og miljøene. Jeg vil vise hvordan jeg jobber for å få spennende bilder av hverdagsliv i urbane miljøer. Du får individuell veiledning underveis ut fra dine behov og ønsker.

20.30 Oppsummering og avslutning av første dag. Innlevering av filmruller til fremkalling

21.00 Slutt på første workshopdag.

Onsdag 30. august

17.00 Oppmøte på CEWE Japan Photo, Munkegata 35. Du får utlevert bildene fra første workshopdag og vi tar en gjennomgang hvor du får tilbakemeldinger på bildene.

18.00 Fotografering i gatene. Vi drar ut med film i kameraene og fanger personene, øyeblikkene og miljøene. Du får individuell veiledning underveis ut fra dine behov og ønsker.

20.30 Oppsummering og avslutning

21.00 Workshopen slutt.

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Analog Urban Workshop Trondheim 2023. ©Bjørn Joachimsen.

Anbefalt utstyr

Analogt kompaktkamera eller speilreflekskamera med lyssterkt objektiv, fortrinnsvis fast brennvidde. Jeg anbefaler spesielt objektiv med brennvidde(r) 28, 35, 40, 50 og/eller 85mm med f/1.4–f/2 som maksimal blenderåpning. Dette er en anbefaling og ikke noe absolutt krav.

35mm film i farge eller sort-hvitt. Anbefalt ISO er 400-800. Innen sorthvitt må filmen være Ilford XP 2 Super 400 (slik at den kan fremkalles i timelab). Innen farge anbefales Kodak Ultramax 400, Kodak Portra 400, Kodak Portra 800 eller Cinestill 800T.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon og påmelding – Analog Urban Workshop Trondheim 2023

 

Datoer: 29.–30. august 2023.

Undervisningstider: Workshopen foregår i tidsrommet 17.00–21.00 begge dager.

Sted: Oppmøte begge dager er CEWE Japan Photo i Munkegata 35. Fotograferingen foregår i Trondheims sentrumsgater.

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

Deltakeravgift

  • kr 1950.- ved påmelding før 12. august 2023

  • kr 2250.- ved påmelding fra og med 12. august 2023

  • Gratis for deltakere under 18 år.

Påmelding

  • NB! Påmeldingsfrist: 20. august. Kun 8 plasser!

  • Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen har arbeidet med dokumentarfoto og gatefoto i mange europeiske byer, herunder Wien, Oslo, Las Palmas, Split, Trogir, Zadar, Vardø, Warszawa, Gdansk, Krakow, Berlin, Stockholm, Frankfurt og en rekke andre steder.

Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder også kurs og workshops i flere Europeiske land. Bjørn underviser i Lightroom Classic og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Klaus Axelsen, Jo Michael De Figueiredo, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Jo Michael. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Later Event: August 31
Analogt fotoseminar i Trondheim