Back to All Events

NATURENS DETALJER! Workshop med Anna Ulmestrand (SE) og Bjørn Joachimsen (NO)


  • Tanumstrand 457 95 Grebbestad Sverige (map)
NATURENS DETALJER! Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

NATURENS DETALJER! Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

Fotoworkshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen

Har du lyst til å utvikle deg kreativt innen naturfotografering? Føler du at du har gått deg fast i et spor med tanke på hvordan du fotograferer i naturen? Gjennom denne workshopen kan du få ny inspirasjon og lære nye måter å fotografere på. Målet er å gi deg en kreativ vitamininnsprøytning som du kan bruke til å utvikle din personlige fotografiske stil og skape grunnlag for spennende fotografiske opplevelser i fortsettelsen. [Grebbestad i Bohuslän, 26.–29. mai 2022]

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Anna Ulmestrand (SE) og Bjørn Joachimsen (NO) er to produktive og engasjerte fotografer som med hver sin stil vil skape en arena for inspirasjon og læring gjennom 4 vårdager i Bohuslän. Anna er mest kjent for sine fascinerende macro-fotografier, alltid fotografert på frihånd, mens Bjørn Joachimsen utforsker naturens detaljer med en allestedsnærværende lek med kamerastandpunkt og fokus – eller fravær av fokus.

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Bjørn Joachimsen.

I den kreative flytsonen

Vi ønsker å inspirere deg, gi deg muligheten til å se naturen på en ny og kanskje uvant måte. Her ligger dine muligheter til å flytte egne grenser, se og utvikle din egen stil tydeligere. Du får rikelig anledning til å bevege deg utenfor og innenfor fokus – og utenfor etablerte rammer for naturfotografi. Vi vil inspirere deg til å se mange små og store fotoskatter som bare venter på at du skal oppdage dem og fange dem. Det første steget inn i den kreative flytsonen er å bevege deg ut av din egen komfortsone og bryte innarbeidede vaner og forestillinger om hvordan et fotografi bør se ut.

Les mer om workshopen under bildet

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

Å lære å se

Den viktigste ferdigheten som trengs for å skape spennende naturfotografier er evnen til å se. Å se det andre går rett forbi og ta bilder som vekker interesse. Vi ønsker å inspirere deg til å skape bilder som skiller seg fra det du har gjort tidligere og håper at det å fotografere i naturen gir deg nye og spennende oppdagelser og opplevelser.

Denne workshopen passer for alle som ønsker å utvikle seg kreativt innen naturfoto – og lære hvordan du skaper bilder som skiller seg ut fra mengden. Vi ønsker å trene blikket ditt, utfordre deg til å bli enda flinkere til å observere naturen i smått og stort og lære om hvordan du bruker virkemidler som lys, komposisjon og fokus. Kurset er lagt opp til at du kan velge om du vil bruke mobilkamera eller vanlig digitalt kamera (kompaktkamera, speilløst kamera eller speilrefleks) – eller om du vil bruke begge deler.

Som deltaker oppfordres du til å søke veiledning aktivt under de praktiske øktene på kurset, slik at du får læring ut fra dine egne forkunnskaper.

Les mer om workshopen under bildet

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg ut fra mengden. Enten du er erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av forelesninger, demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten. Det legges stor vekt på å gi deltakerne tilbakemelding på bildene underveis i workshopen.

Dette blir en intensiv workshop hvor du må sette av all tid til å jobbe med fotografering og være forberedt på å finne fotomotiver der du minst venter det.

Les mer om workshopen under bildet

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen. ©Anna Ulmestrand.

Fotoredigering

I tillegg til undervisningen i fotografering, vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine med Lightroom, Photoshop og Snapseed. Underveis i workshopen får du både undervisning og veiledning i arbeid med disse redigeringsprogrammene.

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

Du må ha erfaring med fotografering og kunne betjene de viktigste funksjonene på ditt eget kamera.


Praktisk informasjon – NATURENS DETALJER - Workshop med Anna Ulmestrand og Bjørn Joachimsen

DATOER

26.–29. mai 2022

UNDERVISNINGSTIDSROM

Kurset varer fra torsdag kl. 11.00 til søndag kl. 15.00. Du må sette av all tid til å jobbe med foto fra workshopen begynner til den slutter.

 

STED

Tanumstrand, 457 95 Grebbestad, Bohuslän, Sverige

OVERNATTING

Overnatting tilbys på enkelt/dobbeltrom på Tanumstrand – Tanum Hotell & Konferens AB . Pris for enkeltrom: SEK 3400.- inkl. moms for hele oppholdet. Prisen inkluderer frokostbuffét fredag, lørdag og søndag. Prisen er oppgitt med forbehold om prisjusteringer for 2022-sesongen.

Overnattingskostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Tanumstrand i under oppholdet.

NB! Deltakere som ønsker overnatting må selv booke dette hos Tanumstrand umiddelbart etter bekreftelse på kursplass er mottatt. Bruk referansenummer 157320 ved booking og ta kontakt med Tanumstrand pr. epost: konferens@tanumstrand.se.

Rom bør ikke bookes før du har fått bekreftet kursplass.

REISE

Ta kontakt dersom du ønsker råd vedr. reiseopplegg – bjorn.joachimsen@me.com

MAT

Det tilbys felles lunsj og middag på Tanumstrand Kostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Tanumstrand – Tanum Hotell & Konferens AB under oppholdet.

Frokost er inkludert i overnattingsprisen (se ovenfor)

Instruktører

  • Anna Ulmestrand (SE)

  • Bjørn Joachimsen (NO)

NØDVENDIG UTSTYR

  • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

  • Macro-objektiv, evt mellomringer, nærlinser eller macrobelg.

  • Fotoryggsekk. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Ekstra kamerabatteri. VIKTIG!

  • Lader til kamerabatteri

  • Vanntett fottøy

  • Regntrekk til kamera

  • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)

NYTTIG UTSTYR

  • Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

  • Mobilkamera med macrolinse

  • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Polarisasjonsfilter

  • Fjernkontroll (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)

  • PC eller Mac med Lightroom Classic eller annen fotoprogramvare installert.

  • Nettbrett med Snapseed eller andre fotoprogrammer installert.

MER INFORMASJON?

Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@gmail.com

DELTAKERAVGIFT

  • Privatperson - NOK 8500.-

  • Bedrift/organisasjon NOK 9500.-

Av deltakeravgiften betales depositum på kr. 2000.- mot faktura som sendes ut etter påmelding. Bedrifter/organisasjoner betaler hele beløpet samlet. Ved påmelding etter påmeldingsfristen betales hele kursavgiften samlet.

Deltakeravgiften dekker undervisning og veiledning og betales mot faktura som sendes pr. epost.

PÅMELDING

Les mer om instruktørene under bildet.

©Anna Ulmestrand.

©Anna Ulmestrand.

Anna Ulmestrand

Anna Ulmestrand

ANNA ULMESTRAND

Spontan kreatör med utrustningsfobi, fråga mig inte vilken utrustning jag har, om det är det du funderar över fångar du inte en bild. Det är för mig irrelevant.

Jag använder mig av en kamera och ett makro-objektiv. Aldrig stativ, filter eller blixtrar. För mig sker den kreativa processen innan bilder har tagits och när jag tar den i kameran.

Innan vi tar en bild måste vi känna engagemang, berätta ett budskap - även inom macro och naturfotografering.

Som fotograf söker jag efter grafiska utsnitt, efter detaljer från naturen där leken med form, färg och ljus spelar huvudrollen. Ofta med igenkännandets faktor – att låta kreativiteten både hos mig och förhoppningsvis betraktaren få blomma ut. Att se mer än det uppenbara helt enkelt.

Jag arbetar som Art Director till vardags och är van vid att tänka i färg och form.

Fotograferingen för mig är som en kärleksakt där fotot blir som ett minne av den stunden! De är mina barn och de ger mig styrkan att kunna lyssna till mitt hjärta. Jag brinner för stunden där ute, själva fotandet och seendet – där o då. Att sjunka in och hänföras över just livet är gåvan man får som fotograf.

Jag minns inte hur många gånger jag häpnat över motiven man snubblar över, om det så är i en bubbla i disken eller i en dyr orkidé. Att allt hänger ihop och är i symbios med och av varandra blir väldigt uppenbart vid dom tillfällena.

Instagram: @ulmestrand_photo

ulmestrand.wordpress.com/

Innan vi tar en bild måste vi känna engagemang, berätta ett budskap - även inom macro och naturfotografering.
— Anna Ulmestrand

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

BJØRN JOACHIMSEN

– Min ambisjon med å fotografere er å skape bilder som vekker emosjonell respons og undring hos de som opplever dem. Jeg håper at andre mennesker ikke bare betrakter – men også opplever bildene og lever seg inn i dem og tar dem inn i sin egen fantasi og forestillingsverden. Først og fremst søker jeg å skape spennende foto-opplevelser for meg selv. Og håper at disse opplevelsene også har klangbunn hos andre.

Min metode er nokså eksperimentell – og jeg jobber tidvis på måter som kan virke både uvant og kanskje sjokkerende på andre som arbeider med fotografi. Gjennom mine naturfotoworkshops forsøker jeg å inspirere andre til å utforske en eksperimenterende metode som en måte å utvikle egen kreativitet. Dette handler om å forsøke ting man ikke aner om man lykkes med – og det handler om å inkludere tilfeldigheter som en del av metoden. Ved å leke med naturen og la naturen leke med meg oppstår en uforutsigbarhet som resulterer i bilder som er svært overraskende, også for meg selv.

Instagram: @joachimsenphotoghraphy

http://www.fotografjoachimsen.no/

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Portfolio


Anna Ulmestrand

Bjørn Joachimsen