Back to All Events

Oppdag Vestfoldkysten med kamera!


Fotoworkshop i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold: På denne workshopen får du anledning til å fordype deg i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. I løpet av en helg får du utvikle dine fotokunnskaper i Vestfolds skoger og kystlandskap samt i kursrommet i Tønsberg. Målet med workshopen er å bidra til din fotografiske inspirasjon og utvikling både når det gjelder det kreative og det tekniske. [Vestfold, 4.–6. mars 2022.]

Workshopen vil bli gjennomført i henhold til gjeldende smittevernbestemmelser fra myndighetene. Det blir maksimalt 6 deltakere og mesteparten av undervisningen foregår utendørs. Innendørs undervisning vil bli gjennomført med en avstand på 1,5 –2 meter mellom deltakerne.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen

Denne workshopen er spesielt rettet mot alle naturfotointeresserte som ønsker å finne roen, fordype seg og tilbringe flere dager konstant i fotobobla sammen med likesinnede. Vi kommer til å bruke mye tid på hver lokasjon, slik at vi får arbeidet oss inn på de mest spennende fotomulighetene og gjøre grundig arbeid med komposisjoner og opptaksteknikk. Vår rolle som instruktører er å utfordre deg på det kreative og tekniske slik at du kan ta noen steg videre i din fotografiske utvikling. Vi er til stede sammen med deltakerne hele tiden og gir innspill og veiledning ut fra deltakernes behov og ønsker.

Utforsk kreative fototeknikker. ©Bjørn Joachimsen.

Kreativ utvikling

Jeg er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg ut fra mengden. Enten du er erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering, vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen

I løpet av de tre dagene i vestfoldnaturen kommer vi til å ta oss god tid på hvert sted slik at vi har gode forutsetninger for å oppnå workshopens læringsmål.

Fotoworkshop i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen

I tillegg til å jobbe med klassiske motiver, komposisjoner og fototeknikker, vil jeg også inspirere og utfordre til eksperimentering og lek med metoder og teknikker som kanskje kan virke uvante og uforutsigbare. Videre ønsker jeg å utfordre deg på det kreative blikket du trenger for å skape spennende fotografier uansett vær- og lysforhold. Vi kan oppleve alt fra mykt og sart lys til heftige solnedganger og griper de mulighetene som dukker opp.

Fotoworkshop i Vestfold. ©Bjørn Joachimsen

Du får anledning til å utforske utallige fotomuligheter i det vakre kystlandskapet på Vestfold og oppleve gleden av å bruke tiden med andre som elsker å være uten i timesvis med kamera, matpakke og termos mens været og lyset skifter.

Praktisk informasjon – Oppdag Vestfoldkysten med kamera!

 

Datoer

4.– 6. mars 2022

Undervisningstid

Workshopen starter fredagkl. 18 og avsluttes søndag kl. 17.

Sted

Vestfold. Oppmøtested første kursdag: Velleveien 60, 3118 Tønsberg.

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

Overnatting

  • Hvis må ha overnatting for å kunne delta på workshopen, anbefaler vi at du booker hotell i Tønsberg eller Nøtterøy.

Mat

  • Ta med mat og drikke til workshopen. Det vil ikke bli organisert lunsjopplegg på serveringssteder.

Nødvendig utstyr

  • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

  • Hvis du har flere objektiver til ditt kamerautstyr, anbefaler vi at du tar med så mange som mulig. Dersom du ønsker å legge igjen noen hjemme, anbefaler vi at du tar kontakt med oss i forkant og avklarer hva du bør ta med og hva du kan unnvære.

  • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Vanntett fottøy

  • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)

  • Vindtett lue og hansker.

  • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!

  • Vannflaske og termos

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

  • Graderte kamerafiltre

  • Polarisasjonsfilter

  • ND-filter/gråfilter

  • Fjernkontroll med timerfunksjon

Deltakeravgift

  • Privatperson kr. 2950.- (påmelding før 21. januar 2022)

  • Privatperson kr. 3250.- (påmelding f.o.m. 21. januar 2022)

  • Medlem i Sandefjord Fotoklubb: kr. 2750.-

  • Bedrift/organisasjon: kr. 3750.-

Deltakeravgiften dekker undervisning. Transport under kurset dekkes av deltakerne selv. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Betingelser

  • Påmelding er bindende etter 21. januar 2022. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

NB! Påmeldingsfrist: 4. februar 2022


Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen

Bjørn arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen