Back to All Events

Fotoworkshop: Vinter i Vestfold


Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold: Fotografene Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen inviterer til en tre dager lang workshop hvor vi fordyper oss i komposisjon og fototeknikk fra tidlig til sent. Workshopen holdes i sin helhet ute i naturen, og blir dermed et fint pusterom i en koronapreget hverdag. [Vestfold, 5.–7. mars 2021]

NB! Påmelding snarest – kun 2 ledige plasser. Workshopen vil i sin helhet bli gjennomført utendørs for å ivareta smittevernhensyn.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Denne workshopen er spesielt rettet mot alle naturfotointeresserte som ønsker å finne roen, fordype seg og tilbringe flere dager konstant i fotobobla sammen med likesinnede. Vi kommer til å bruke mye tid på hver lokasjon, slik at vi får arbeidet oss inn på de mest spennende fotomulighetene og gjøre grundig arbeid med komposisjoner og opptaksteknikk. Vår rolle som instruktører er å utfordre deg på det kreative og tekniske slik at du kan ta noen steg videre i din fotografiske utvikling. Vi er til stede sammen med deltakerne hele tiden og gir innspill og veiledning ut fra deltakernes behov og ønsker.

Utforsk kreative fototeknikker. ©Bjørn Joachimsen.

Utforsk kreative fototeknikker. ©Bjørn Joachimsen.

Kreativ utvikling

Vi er opptatt av å formidle fortellerglede, komposisjon og fototeknikk. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg ut fra mengden. Enten du er erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering, vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

I løpet av de tre dagene på Hvaler kommer vi til å oppholde oss på flere ulike lokasjoner. Vi tar oss likevel god tid på hvert sted slik at vi har gode forutsetninger for å oppnå workshopens læringsmål.

Lær å se naturens detaljer. ©Bjørn Joachimsen.

Lær å se naturens detaljer. ©Bjørn Joachimsen.

I tillegg til å jobbe med klassiske motiver, komposisjoner og fototeknikker, vil vi også inspirere og utfordre til eksperimentering og lek med metoder og teknikker som kanskje kan virke uvante og uforutsigbare. Videre ønsker vi å utfordre deg på det kreative blikket du trenger for å skape spennende fotografier uansett vær- og lysforhold. Om vinteren oppstår spennende lysvirkninger og skyforhold, ikke minst fordi sola står lavere i horisonten. Vi kan oppleve alt fra mykt og sart lys til heftige solnedganger og griper de mulighetene som dukker opp.

Utforsk naturens detaljer med kamera! ©Bjørn Joachimsen.

Utforsk naturens detaljer med kamera! ©Bjørn Joachimsen.

Vi inviterer til å utforske utallige fotomuligheter i det varierte kyst– og skoglandskapet på Hvaler og gleder oss til å bruke tiden med andre som elsker å være uten i timesvis med kamera, matpakke og termos mens været og lyset skifter.

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Vestfold med Bjørn Joachimsen og Klaus Axelsen. ©Bjørn Joachimsen

Praktisk informasjon – Vinter i Vestfold

 

Datoer

5.–7. mars 2021

Undervisningstid

Workshopen starter 5. mars kl. 10.00 og avsluttes søndag 7. mars. kl. 16.00. Workshopen varer til kl. 16.00 fredag og lørdag dersom det ikke blir gitt beskjed om noe annet.

Sted

Vestfold. Nærmere beskjed om oppdmøtesteder vil bli gitt i forkant av og under workshopen.

Instruktører

  • Bjørn Joachimsen

  • Klaus Axelsen

Overnatting

  • Hvis må ha overnatting for å kunne delta på workshopen, anbefaler vi at du booker hotell i Tønsberg eller Nøtterøy.

Mat

  • Ta med mat og drikke til workshopen. Det vil ikke bli organisert lunsjopplegg på serveringssteder.

Nødvendig utstyr

  • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

  • Hvis du har flere objektiver til ditt kamerautstyr, anbefaler vi at du tar med så mange som mulig. Dersom du ønsker å legge igjen noen hjemme, anbefaler vi at du tar kontakt med oss i forkant og avklarer hva du bør ta med og hva du kan unnvære.

  • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Vanntett og varmt fottøy

  • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.) Hvis det blir vind og minusgrader anbefales minst 3 lag klær, hvorav det ytterste må være vindtett.

  • Vindtett lue og vindtette hansker.

  • Hodelykt

  • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!

  • Brodder egnet for terrengbruk. Vi anbefaler disse: https://prisguiden.no/produkt/snowline-chainsen-pro-brodder-278489

  • Vannflaske

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

  • Graderte kamerafiltre

  • Polarisasjonsfilter

  • ND-filter/gråfilter

  • Fjernkontroll med timerfunksjon

Deltakeravgift

  • Privatperson kr. 4250.- (påmelding før 10. februar 2021)

  • Privatperson kr. 4750.- (påmelding f.o.m. 10. februar 2021)

  • Bedrift/organisasjon: kr. 5500.-

Deltakeravgiften dekker undervisning. Transport under kurset dekkes av deltakerne selv. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Betingelser

  • Påmelding er bindende etter 9. februar 2021. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

NB! Påmelding snarest – kun 2 ledige plasser.


Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen

Bjørn arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Klaus Axelsen

Fotograf Klaus Axelsen.

Fotograf Klaus Axelsen.

Klaus arbeider både med klassisk landskapsfoto og detaljer i naturen, og er alltid på jakt etter ny kunnskap og nye perspektiver på naturen og landskapet. Klaus er oppvokst i Nord-Norge og har en forkjærlighet for det arktiske lyset og landskapet, og har brukt mye tid de siste årene på å utforske ulike deler av landsdelen med kamera. Han kjøpte et kamera tilbake i 2016 for å ta bedre familiebilder, men ble hektet på natur- og landskapsfotografering.

Klaus har på få år investert mye tid til å utvikle sine ferdigheter, og har blant annet fått publisert bilder på det kurerte nettstedet 1x.com, og flere av bildene er også rangert blant topp 100 i «International Landscape Photographer of the year 2020».

Jeg er tiltrukket av det enkle og rolige i naturen, og liker ofte å bruke god tid på et motiv eller en scene. Jeg ønsker å rydde bort forstyrrelser og formidle hva jeg føler er essensen på en renest mulig måte.
— Klaus Axelsen

Instagram: instagram.com/kaxelsenfoto/

500px.com: 500px.com/KlausAxelsen

Flickr: www.flickr.com/photos/Kaxelsenfoto




Galleri –  Bjørn Joachimsen

Earlier Event: February 19
Fotoworkshop: Vinter på Hvaler 2021
Later Event: March 25
Workshop på Hornøya [Vardø]