Back to All Events

Vinterland Lofoten 2023 –  [Ballstad]


  • Solsiden Brygge 41 Moloveien Ballstad, Nordland, 8373 Norway (map)

Fotoworkshop i Lofoten 2023. Opplev vinteren, havet og nordlyset med kamera.. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i magiske Lofoten: Opplev vinterlandskapet og lyset –  og lær hvordan du tar gode naturbilder! I løpet av fem dager vil vi utforske kystlandskapet etterhvert som vær og lys skifter. Hvis nordlyset skulle begynne å danse på himmelen, vil vi dra ut for å fange det med kamera. [Ballstad, 18.–22. januar 2023.]

NB! Påmeldingsfrist: Snarest. Kun 3 ledige plasser!

Gjennom 5 intensive dager kan du la deg inspirere deg til å se landskapet på en ny måte og å lære deg nyttige fototeknikker for å skape de magiske bildene. Vi kommer til å benytte så mye som mulig av tiden utendørs – slik at vi får med oss skiftningene i vær og lys i løpet av dagen. Lofoten er på sitt mest spennende for fotografer i den tiden vintersola fortrenger vintermørket. Om kvelden danser ofte nordlyset over fjell og hav. Midt på dagen står sola lavt i horisonten og skaper spennende fargespill i øyriket. Når mørket faller på dukker ofte nordlyset opp på himmelen og fargelegger fjellene og havet. Havørna er heller ikke et uvanlig syn og kan fort gjøre en oppvisning foran kamera. Du blir tatt med til noen av fineste stedene i Lofoten – både ikoniske fotosteder og gjerne til noen ukjente perler. Variasjonene er store i Lofoten, vi vil garantert treffe på både heftige naturopplevelser og utfordrende fotomotiver i løpet av workshopen!

Du finner mer informasjon om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Lofoten 2023. ©Bjørn Joachimsen.

Fortellerglede, komposisjon og fototeknikk er nøkkelord for denne workshopen. Det er ved å være bevisst på – og beherske sammenhengen mellom disse at man kan skape fotografier som skiller seg ut fra mengden. Enten du er erfaren eller tar dine første skritt innen naturfotografering, vil workshopen gi læringsutbytte. Undervisningen gis gjennom en kombinasjon av forelesninger, demonstrasjoner og individuell oppfølging i felten.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Nordlysfotografering

Hvis nordlyset melder seg på nattehimmelen, vil vi dra ut for å fotografere. I begynnelsen av workshopen vil du få en grundig teoretisk og praktisk undervisning i hva som skal til for å lykkes med nordlysfoto – og du vil få veiledning i hvordan du skal stille inn ditt eget kamera. Dermed skal du ha svært gode forutsetninger for å lykkes ute i felten.

Nordlys over Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoredigering

I tillegg til undervisningen i fotografering, vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du kan få det beste ut av bildene dine med Lightroom. Bjørn Joachimsen er en av landets mest erfarne instruktører innen Lightroom og Photoshop. Underveis i workshopen underviser og veileder han i arbeid med disse redigeringsprogrammene og lærer bort de gode teknikkene som er spesielt nyttige for naturbilder.

Det tas forbehold om at undervisningen i fotoredigering kan utgå dersom myndighetenes smittevernforordninger tilsier at man ikke kan gjennomføre klasseromsundervisning.

Dette blir en intensiv workshop hvor du må sette av all tid til å jobbe med fotografering. Vi kommer til å besøke flotte naturområder både i Moskenes, Flakstad, Vestvågøy og Vågan. 

Fotoworkshop i Lofoten. ©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

Du må ha erfaring med fotografering og kunne betjene de viktigste funksjonene på ditt eget kamera. Deltakerne bør være i normalt god fysisk form. Det legges ikke opp til anstrengende turer eller turer i bratt terreng.


Tilbakemeldinger fra Vinterland Lofoten 2021

Instruktørene ga av seg selv hele tiden og var tilstede for oss deltakere.
— Tidligere kursdeltaker
Workshopen forandret mitt syn på hvordan man skal gå fram for å ta gode naturbilder.
— Tidligere kursdeltaker
Konstruktiv kritikk med en positiv vinkling. De har både sett hva jeg har prøvd å få til og gitt tips til alternative vinklinger og/eller forbedringsmuligheter.
— Tidligere kursdeltaker

Nordlys over Reine. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Vinterland Lofoten 2023

 

Datoer

18. – 22. januar 2023.

Undervisningstid

Kurset varer fra onsdag  kl. 13.00 til søndag  kl. 15.00

Sted

Ballstad på Vestvågøya i Lofoten.

Kurslokalet er på Solsiden Brygge, Moloveien 41, 8373 BALLSTAD.

Instruktør

  • Bjørn Joachimsen

 

Overnatting

  • Tilreisende deltakere anbefales å benytte overnattingstilbudet ved Solsiden Brygge – www.solsiden-brygge.no

Overnattingskostnadene er ikke inkludert i kursavgiften og betales direkte til Solsiden Brygge i forbindelse med oppholdet.

Hvis du velger annet overnattingssted enn Solsiden Brygge under workshopen må du sørge for transport til og fra Leknes Lufthavn og øvrig transport under workshopen selv.

Priser

  • NOK 1150 pr. person for dobbeltrom per natt. 

  • NOK 1300 pr. person for enkeltrom per natt.  

  • Overnatting bestilles av deltakerne selv så snart som mulig etter at kursplass er bekreftet.  Bestill rom ved å ringe til Solsiden Brygge, slik at du får spesialpris. Tlf. 404 63 333. (Ikke gjør reservasjon på Solsiden Brygges nettsider.)

Mat

  • Det tilbys frokost, lunsj og middag hver dag. Matserveringen skjer på kursstedet. Det er fasiliteter for å tilberede egen mat på rorbuene. Måltidene er ikke inkludert i kursavgiften. Det tas opp særskilt bestilling på måltider i forkant av workshopen og dette administreres av Solsiden Brygge. Mer informasjon om priser kommer.

Reise og transport

  • Du kan reise med fly til Evenes eller Leknes Ta kontakt før du bestiller reise, slik at du får den mest praktiske og gunstigste løsningen. Transport videre til Ballstad med leiebil eller buss. Reise til kursstedet dekkes av deltakerne selv. Deltakerne må ha egen reiseforsikring. Vi kan bistå med transport fra Evenes eller Leknes til Ballstad på forespørsel.

  • Transport er inkludert.

  • Ta kontakt dersom du ønsker råd vedr. reiseopplegg – bjorn.joachimsen@me.com

Nødvendig utstyr

  • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)

  • Hvis du har flere objektiver til ditt kamerautstyr, anbefaler vi at du tar med så mange som mulig. Dersom du ønsker å legge igjen noen hjemme, anbefaler vi at du tar kontakt med oss i forkant og avklarer hva du bør ta med og hva du kan unnvære.

  • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)

  • Vanntett og varmt fottøy

  • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)

  • Hodelykt

  • Ekstra kamerabatteri. Ta gjerne med 2 ekstra batterier. Viktig!

  • Brodder egnet for terrengbruk. Anbefalte brodder: Snowline Chainsen.

  • Vannflaske

  • Datamaskin med programvare for fotoredigering. (Ikke påkrevd)

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte av kurset.)

  • Graderte kamerafiltre

  • Polarisasjonsfilter

  • ND-filter/gråfilter

  • Fjernkontroll med timerfunksjon

Deltakeravgift

  • Privatperson kr. 7900.- (påmelding før 1. november 2022)

  • Privatperson kr. 8500.- (påmelding f.o.m. 1. november 2022)

  • Bedrift/organisasjon: 8900.-

Deltakeravgiften dekker undervisning. Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

Betingelser

  • Påmelding er bindende etter 30. oktober 2022. Manglende oppmøte regnes som avmelding.

  • Det betales et depositum på kr. 2000.- Depositum faktureres etter påmelding og er ikke refundérbart. Etter 30.11. 2022 betales kursavgiften i sin helhet.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

Påmeldingsfrist: Snarest!


Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen

Bjørn arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Lofoten 2023. ©Bjørn Joachimsen.