Back to All Events

Fotoworkshop i Varanger


 • Vardø Hotel 8 Kaigata Vardø, Finnmark, 9950 Norway (map)
Opplev Varanger med kamera! Fotoworkshop på Finnmarkskysten. ©Bjørn Joachimsen.

Opplev Varanger med kamera! Fotoworkshop på Finnmarkskysten. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i Varanger – opplev det spektakulære kystlandskapet i Varanger og den særegne byen Vardø. En flott anledning til å fylle på med inspirasjon og fotokunnskaper og bli kjent med andre fotointeresserte. I løpet av fem innholdsrike kursdager skal uforske forrevent og dramatisk landskap, fugleliv og fiskevær på Finnmarkskysten. [Vardø/Båtsfjord, 27. – 30. august 2020]

NB! Påmeldingsfrist: 27. juni 2020. Kun 8 plasser!

Landskapet på nordsiden av Varangerfjorden og mellom Vardø og Hamningberg er utrolig variert og spennende. Her venter hav og himmel, unike landskapsformer og en fargepalett som overgår det meste man ellers opplever. Og for ikke å glemme det arktiske lyset, som på denne årstiden kan være riktig så spektakulært. Vi vil også bruke en del tid på å utforske den fascinerende og unike kystbyen Vardø med kamera. Mesteparten av tiden tilbringer vi ute med kameraet.

Vardø er en opplevelse i street art og annen kunst. Vi går rundt i alle kroker og bakgårder i byen samt utenfor byen hvor vi blant annet finner denne installasjonen. ©Bjørn Joachimsen.

Vardø er en opplevelse i street art og annen kunst. Vi går rundt i alle kroker og bakgårder i byen samt utenfor byen hvor vi blant annet finner denne installasjonen. ©Bjørn Joachimsen.

Basen for workshopen vil være Vardø Hotel. Vi kommer til å holde både korte og litt lengre foredrag om temaer vi mener kan være viktige for deg både når det gjelder kunnskap og inspirasjon, men mye av undervisningen vil selvfølgelig foregå ute i naturen. Ute ved Hamningberg og andre steder finner vi landskapsformer som savner sidestykke i Norden Vi håper at du vil ha stor glede av å skape spennende fotografi i det forrevne og røffe kystlandskapet ved havet i nordøst.

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Gjennom workshopen arbeider vi temaer som komposisjon, dybde og lys, Hvordan utnytte ulike typer lys? Hvordan utvikle din evne til å finne motiver, hvordan bruke komposisjon som hjelpemiddel slik at du får fram akkurat det du vil formidle med bildene du tar. Jeg vil inspirere deg til å se både det store og det lille landskapet. Vårt mål er å utfordre og trene din visuelle nysgjerrighet og legger mer vekt på praktisk arbeid enn på teoriundervisning.

Les mer om fotoworkshopen under bildet.

Allerede i slutten av august kan du oppleve nordlyset i Vardø. Dette bildet ble tatt 30. august 2019. ©Bjørn Joachimsen.

Allerede i slutten av august kan du oppleve nordlyset i Vardø. Dette bildet ble tatt 30. august 2019. ©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

 • Du må ha kjennskap til eget kamerautstyr.

 • Du må være vant til å gå i naturen. (Det legges ikke opp til anstrengende turer).

Hva vi forventer av deg

Du søker aktivt kunnskap og veiledning underveis i workshopen. Hvis det er noe du ikke forstår eller ikke får til underveis, tar du kontakt med instruktørene og ber om hjelp og veiledning.

Hva du kan forvente av meg

Jeg er til stede som instruktør fra morgen til kveld og deler av alle mine kunnskaper innen fotografering.

Hornøya i Varanger. ©Bjørn Joachimsen.

Hornøya i Varanger. ©Bjørn Joachimsen.


Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Skarv på Hornøya. Vi besøker også fuglefjellet Hornøya i Vardø under workshopen. I august er det toppskraven som dominerer på øya, men havørn dukker også ofte opp. ©Bjørn Joachimsen.

Skarv på Hornøya. Vi besøker også fuglefjellet Hornøya i Vardø under workshopen. I august er det toppskraven som dominerer på øya, men havørn dukker også ofte opp. ©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon – naturfotoworkshop i Vardø 2020

Tidsrom/datoer

27. august kl. 11.00 – 30. august kl. 16.00. Du må påregne undervisningstid fra kl. 8 – kl. 21 i det tidsrommet workshopen foregår.

Sted

Vi bor og spiser på Vardø Hotel. Se mer informasjon lenger ned.

 

Instruktør

 • Bjørn Joachimsen

Undervisningsspråk

 • Norsk

 • Jeg kan også gi veiledning på engelsk for enkeltdeltakere eller mindre grupper dersom det er behov for dette.

Deltakerantall

Maksimalt 8 deltakere.

Deltakeravgift

 • Kr. 5900.- (Ved påmelding før 1. mai 2020.

 • Kr. 6900.- (Ved påmelding f.o.m. 1. mai 2020)

 • Kursavgiften dekker undervisning og veiledning.

 • Medlemmer i NSFF får 10% rabatt på kursavgiften. Skriv medlemsnummer i påmeldingsskjemaet hvis du kvalifiserer for denne rabatten.

Overnatting

 • NB! Deltakerne booker selv overnatting på Vardø Hotel.

  • Kostnadene vedr overnatting dekkes av den enkelte deltaker. Det gjelder følgende spesialpris: Enkeltrom, kr. 850.- pr. døgn.

 • Viktig: Du må booke hotell www.vardohotel.no omgående etter kursplassen din er bekreftet. Bruk referansekode 32532 ved booking. Du booker ved å sende epost til post@vardohotel.no eller ringe +47 78987761

Reise

Du kan ta fly fra Gardermoen til Kirkenes. Avgang Gardermoen 27. august 2020 kl. 08.55 med SAS. Ankomst Kirkenes kl. 11.00. Det blir felles transport med minibuss fra Kirkenes til Vardø Hotel umiddelbart etter ankomst. Transport under workshopen samt retur til Kirkenes 30. august er inkludert i kursavgiften.Ta kontakt dersom du har spørsmål vedr. reise. bjorn.joachimsen@gmail.com

Betingelser

Kursavgift betales mot faktura som sendes pr. epost. Kursavgiften dekker undervisning. Evt. avmelding må skje skriftlig og via epost.

Mat

Det organiseres felles formiddagsmat (matpakke ute i det fri) og middag på hotellet i løpet av workshopen. Kostnadene vedr matserveringen dekkes av den enkelte deltaker.

Nødvendig utstyr

 • Systemkamera (speilreflekskamera/speilløst kamera)

 • Ekstra batteri (gjerne 2 ekstra)

 • Fotoryggsekk til kamerautstyr

 • Lader til kamerabatteri

 • Stødig kamerastativ. (Vi anbefaler stativ med individuelt regulerbar benvinkel)

 • Klær tilpasset værforholdene.

 • Vanntett fottøy

 • Drikkeflaske/termos

 • Datamaskin (bærbar/stasjonær) med fotoredigeringsprogramvare

Anbefalt tilleggsutstyr (ikke nødvendig, men nyttig å ha)

 • Motlysblender/solblender til objektivene

 • ND-filter

 • Polarisasjonsfilter

 • Fjernkontroll med timer

 • Regntrekk til kamera

 • Lenspen eller annet rengjøringsutstyr

Mer informasjon?
Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Påmelding

NB! Påmeldingsfrist: 27. juni 2020. Kun 8 plasser!


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.

Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, Oktawian Górnik, Sebastian Memaj, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen

Varanger