Back to All Events

Fotoworkshop i Marmorslottet – Svartisen – Láhko Nasjonalpark 2020


 • Meløy Adventure 62 Glomveien Glomfjord, Nordland, 8160 Norway (map)
Fotoworkshop i Marmorslottet i Rana. ©Bjørn Joachimsen

Fotoworkshop i Marmorslottet i Rana. ©Bjørn Joachimsen

I Nordland ligger noen av de mest magiske landskapsområder i Europa – Marmorslottet,  Láhko nasjonalpark og Svartisen. Marmorslottet er et sant eventyr når det gjelder geologiske formasjoner og Láhko nasjonalpark er en relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på et seks dagers fotoeventyr i noe av det mest unike Europa har å by på. [Mo i Rana/Glomfjord, [28. juli – 2. august 2020].

NB! Påmeldingsfrist: 1. juni 2020. Kun 10 plasser!

Gjennom denne workshopen kan du få oppleve og fotografere landskapsformer du kanskje ikke trodde var mulig. Store bergflater med fantasiske kurver og mønstre preger fjellvidda Láhko i Salten. Fotomotivene kommer mot deg som en jevn strøm når du vandrer innover i nasjonalparken. Her finnes også canyons, elvegrotter, jordbruer og jettegryter.

Naturens kunstverk i Láhko Nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

Naturens kunstverk i Láhko Nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

Workshopen omfatter en hel dag med fotografering i Marmorslottet i Rana, 2-3 dager i Láhko nasjonalpark, én dag i ved Engenbreen som er en brearm av Svartisen. Denne brearmen strekker seg helt ned mot fjorden og vi jobber med å fotografere i forsvarlig avstand fra brekanten. Vi skal også utforske nabokommuneneGildeskål og Bodømed kamera. Her finnes spektakulære landskapsformer som er lite kjent og vi vil vise deg noen hemmelige fotoskatter.

Workshopen gir det mulighet til å fotografere i områder som ikke er «utfotografert» av fototurister fra hele verden. Du kan få skape unike bilder i en unikt landskap som er relativt uberørt av fototurisme.

Láhko nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

Láhko nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.


Denne workshopen blir en liten gruppe – maksimalt 10 deltakere – slik at du ikke opplever å bli én i mengden og måtte stå i kø foran fotomotivene. Du får også mulighet til god individuell veiledning og oppfølging dersom du ønsker dette.

Láhko er en relativt flat fjellvidde og terrenget er lett å bevege seg i. I Gildeskål blir turene mye kortere men enkelte steder kan det være litt bratt, men absolutt fremkommelig. Du må være vant til å gå på tur, men dette er ikke en spesielt fysisk anstrengende workshop. Imidlertid må du være forberedt på at vi er ute på tur hver dag. Vi starter tidlig hver morgen og er ute med kamera helt ettermiddag/kveld. Det blir lange dager med mange og spennende fotomuligheter. Denne workshopen handler først og fremst om å å være mye ute med kamera, det legges i svært liten grad opp til innendørs undervisning, foredrag etc.

Láhko Nasjonalpark Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

Láhko Nasjonalpark Workshop. ©Bjørn Joachimsen.

Forkunnskaper

Denne workshopen er rettet inn mot deltakere som har en del erfaring innen fotografering og kjenner de viktigste innstillingene på kameraet. Det stilles ingen bestemte krav til kamerautstyr, men den anbefales sterkt at du har med kamerastativ. Du kan delta uansett om du fotograferer analogt eller digitalt.

Fysiske forutsetninger

Du må være vant til å gå i naturen med ryggsekk. I Láhko nasjonalpark vil det være aktuelt å gå 2 timer hver vei for for å nå til noen av de mest spektakulære områdene. Vi følger stier hele veien og det er svært små høydeforskjeller i landskapet. Turen til Marmorslottet tar ca 20 minutter hver vei fra parkeringsplass og det er noe stigning på deler av strekningen. Turen til iskanten ved Svartisen er krevende i partier fordi det er bratt. Hvis du er plaget med høydeskrekk er den mulig at turen vil være utfordrende. Deltakere som ikke ønsker å ta denne turen kan velge et mindre fysisk krevende alternativ denne dagen.

Láhko Nasjonalpark-P1000412-©Bjørn Joachimsen.jpg

Hva kan du forvente av meg?

 • At jeg er til stede for deg som deltaker og gir veiledning og hjelp underveis

 • At jeg deler av absolutt alle mine kunnskaper

Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsinformasjon under bildet.

Fotoworkshop i magiske Láhko nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i magiske Láhko nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Marmorslottet – Svartisen – Láhko nasjonalpark workshop

 

Dato
28. juli – 2. august 2020. Oppstart på Bodø Lufthavn kl. 11.00

Avslutning 2. august kl. 18.00 på Bodø Lufthavn.

Sted
Marmorslottet i Rana, Láhko nasjonalpark, Svartisen (Engenbreen) og ulike lokasjoner i Gildeskål.

Instruktør
Fotograf Bjørn Joachimsen


Reise
Fly eller Hurtigruten til Bodø. Transport med bil fra Bodø er inkludert. Avgang fra Bodø Lufthavn 28. juli kl. 11.00. Retur med ankomst Bodø Lufthavn 2. august. juli kl. 18.00. Transport under workshopen er inkludert i kursavgiften. Reise til og fra Bodø bookes og dekkes av den enkelte deltaker. Du står fritt til å benytte egen bil under workshopen.

For turen til Svartisen tilkommer en båtbillett på kr 250 (t/r) som dekkes av deltakerne selv.

Reiserute under workshopen

28. juli: Bodø–Mo i Rana

29. juli: Mo i Rana–Glomfjord

30. juli–1. august: Láhko nasjonalpark og Svartisen

2. august: Glomfjord–Gildeskål–Bodø

Detaljert program for workshopen blir sendt ut pr. epost etter 1. juni 2020. Ta kontakt dersom du ønsker mer informasjon før denne datoen.

Overnatting
Vi overnatter på Fjordgården hotell i Mo i Rana samt i rom hos Meløy Adventure i Glomfjord. Deltakerne booker og betaler overnatting selv. Du står fritt til på benytte andre overnattingsalternativer, men du må selv ta ansvar for transport til og fra Glomfjord hver dag dersom du overnatter andre steder.

Overnatting koster kr. 790.- pr rom pr natt. Det er felles stue, kjøkken og andre fasiliteter som bad, badstue, vaskemaskin, toalett og dusjer. Oppredde senger, håndklær og utvask er inkludert i prisen. Ladestasjon for Tesla og vanlig elbil er tilgjengelig. Ta kontakt med Meløy Adventure for å booke overnatting umiddelbart etter at du har fått bekreftet plass på workshopen.

Meløy Adventure
Øyvind Gjersvik
Mobil 91540866

booking@meloyadventure.no

Ved booking må du gi beskjed om at du er deltaker på workshopen. Booking kan gjøres etter at du har fått bekreftelse på din plass på workshopen.

Måltider
Vi spiser middag sammen på Glomfjord Hotell hver dag (onsdag-lørdag). Middag er ikke inkludert i kursavgiften. Deltakere som ønsker det kan tilberede middag selv på overnattingsstedet. Vi starter hver dag med felles frokost på overnattingsstedet. Det er ikke lagt opp til lunsj, men deltakerne lager selv matpakke hver morgen.

Utstyr

 • Kamera med regntrekk

 • Fotoryggsekk/tursekk

 • Kamerastativ (ta kontakt hvis du er usikker på om stativet ditt er egnet)

 • Ekstra kamerabatterier

 • Ekstra minnekort

 • Fjellstøvler eller gode, vanntette tursko

 • Vindtett og vanntett bekledning

 • Vindtett lue

 • Hansker

 • Drikkeflaske/termos

Deltakeravgift

 • Kr. 6250.- ved påmelding før 1. mai 2020

 • Kr. 7250.- ved påmelding fra og med 1. mai 2020

Deltakere som er medlem i fotoklubb tilsluttet NSFF får 10% rabatt på deltakeravgiften.


Påmelding

 • Påmeldingsfrist: 1. juni 2020.

 • Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.

Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen