Back to All Events

Hvaler Black & White Workshop 2019


 • Sandbrekke Gjestegård Midtre Veien 95 1680 Skjærhalden Norway (map)
Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Hvaler – i sort, grått og hvitt!

– Bli med til det spennende kystlandskapet på Hvaler – og bruk 4 dager til fordypning og utvikling innen kunstfoto. Denne workshopen er viet landskapsfotografi og det klassiske sort/hvitt-fotografiet – skapt med digitale eller analoge verktøy etter deltakernes egne preferanser. Lær hvordan du skaper sort/hvitt-fotografi som skiller seg ut fra mengden. Vi jobber i og utenfor de klassiske tradisjoner innen landskapsfoto og dokumentarfoto og lar oss inspirere av både de store mestere og kystlandskapet på Hvaler. [Hvaler, 26.–29. september 2019.]

NB! Påmeldingsfrist: 1. september 2019.. Kun 4 ledige plasser!

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Hvaler Black & White Workshop er en unik anledning til å utforske hvordan du kan skape spennende sort/hvitt-fotografi. Vi tar hele prosessen fra idé, komposisjon og fotografering via redigering fram til print av bilder fra deltakerne. Alle deltakerne får med seg en forstørrelse i format opp til 42x58 cm fra workshopen. Deltakere som ønsker å jobbe analogt får muligheten til dette ved at vi legger til rette og underviser også i fremkalling av film og skanning av negativer.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden. NB! Begrenset antall plasser!

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Når fargene er borte åpner det seg nye muligheter for å skape spennende og vakker fotografi. Her vil du stilles overfor nye utfordringer når det gjelder komposisjon og formidling. Kontraster, flater og teksturer blir helt avgjørende virkemidler som man må beherske for å skape gode resultater som skiller seg ut fra mengden.

Gjennom de fire dagene på Hvaler veksler vi mellom å studere fotobøker fra de store mestere innen sort/hvitt-fotografi, arbeide i felten i det varierte kystlandskapet på øya og redigere bilder.   Det blir bildevurdering og bildekritikk  i fellesskap hver dag.  På denne måten får hver enkelt deltaker både fordypning i eget arbeid og tilbakemelding fra instruktør og de andre deltakerne underveis. En rekke fotobøker med sort/hvitt-fotografi av høy klasse vil være tilgjengelig som inspirasjon under hele workshopen. De daglige øktene med bildevurdering og tilbakemelding gjør workshopen til en prosess hvor du kan jobbe intensivt med å forbedre ditt fotografiske uttrykk og din teknikk.

Yxney-_DSC1733-Edit-Bjørn Joachimsen.jpg

Undervisningen i bildebehandling tar for seg hvordan du kan bruke Lightroom og plugins til å lage sort/hvitt bilder med høy teknisk og estetisk kvalitet. Du vil i tillegg få undervisning i bruk av digitalt tegnebrett  og bildebehandling med Lightroom og Photoshop. Hvis du ikke ønsker å jobbe med Lightroom og Photoshop kan du arbeide med appen Snapseed på nettbrett. Du får både undervisning og veiledning i hvordan du kan lage flotte sorthvittbilder med denne appen. På workshopens siste dag lærer du hvordan du lager lekre sorthvittforstørrelser ved hjelp av Epson fotoprinter.

Hvaler er det perfekte stedet for fordypning – langt borte fra bylivets distraherende elementer og i nær kontakt med kystlandskapet og havet. Bli med på inspirerende og lærerike dager med fotojobbing fra tidlig til sent.

Yxney, Sandefjord-_DSC0049-Bjørn Joachimsen.jpg

Mål

Gjennom denne workshopen  er mitt mål at du skal bli mer bevisst på din egen fotografiske stil, hvordan du tilnærmer omgivelsene – og hvordan du jobber med fortelling, komposisjon, flater, linjer, kontraster og teksturer i bildene dine. Det er også et mål at du skal videreutvikle din bevissthet og dine ferdigheter innen digital bearbeiding av bildene i sort/hvitt.

Forkunnskaper

Workshopen er ment for deltakere som har erfaring med fotografering og har kjennskap til betjening av de viktigste funksjoner med eget kamera. Hvis du ønsker å bruke Lightroom bør du ha grunnleggende forkunnskaper i dette. Hvis du ønsker å bruke Snapseed får du grunnleggende opplæring i dette dersom du har behov for det.  Det ønskes og forventes engasjement og at du bidrar i felles bildevurdering underveis i workshopen.

A good photograph is knowing where to stand.
— Ansel Adams

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Yxney-001-2.jpg

PRAKTISK INFORMASJON

Sted

Sandbrekke Gjestegård, Midtre veien 95, N-1680 Skjærhalden

Kart

Dato/tid

 • 26.–29. september 2018.

 • Workshopen starter 26. september kl. 11.00 og avsluttes 29. september kl. 16.00

Instruktør

 • Bjørn Joachimsen

Overnatting og mat

 • For deltakere som har behov for overnatting anbefaler vi innkvartering på kursstedet – Sandbrekke Gjestegård.

 • NB! Deltakere må selv bestille overnatting – bestill her så snart du har fått bekreftelse på kursplass. erge.aktiv@gmail.com. Gi beskjed til Sandbrekke Gjestegård om at du er kursdeltaker, slik at du får riktig pris. Se priser lenger ned.

 • Overnattingskostnader er ikke inkludert i kursavgiften

 • Det tilbys frokost, matpakkelunsj og middag hver dag for deltakere som ønsker dette.

 • Totalpris for overnatting med frokost (torsdag-søndag), middag (fredag-lørdag), varm lunsj (torsdag+søndag), matpakkelunsj (fredag+lørdag)er som følger

  • 4200.- pr person med innkvartering i enkeltrom

  • 3500.- pr person med innkvartering i dobbeltrom.

Nødvendig utstyr

 • Kamera

 • Ekstra batteri

 • Lader til kamerabatteri

 • Kamerastativ

 • Datamaskin med Lightroom installert eller nettbrett med Snapseed installert.

 • Varmt og vanntett fottøy

 • Varme og vindtette klær

 • Regntøy

 • Drikkeflaske

 • Hansker

Anbefalt tilleggsutstyr - ikke nødvendig - men kjekt å ha

 • ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)

 • Polarisasjonsfilter

 • Graderte ND-filtre (spør om råd hvis du ønsker å kjøpe dette.)

 • Fjernkontroll med timer

 • Skjermkalibrator

Ta gjerne kontakt for råd dersom du planlegger å kjøpe fotoutstyr i forkant av workshopen. Du finner kontaktinformasjon lenger ned på siden.

Analogt

Deltakere som ønsker å jobbe analogt får både tilrettelegging og undervisning i å fremkalle film og skanne negativer for videre bearbeiding og print. Vi fremkaller film i formatene 135, 120 og 4x5", evt også 8x10". Alle deltakere må fotografere med Ilford FP4+ for å være med på dette, siden vi samordner fremkallinger. Du må selv sørge for arkivlommer/konvolutter, men vi stiller med utstyr. Film og kjemi er sponset av Ilford Photo. www.ilfordphoto.com

Vi vil også gi praktisk veiledning i bruk av analoge kameraer (135/120/storformat) for deltakere som ønsker dette.

Antall deltakere

Maksimalt 12

Deltakeravgift

 • Privatpersoner: 4250.- (ved påmelding før 1. mai 2019)

 • Privatpersoner: 5250.-

 • Bedrift/organisasjon: 5950.-

Det betales et depositum på kr. 2000.- innen 14 dager etter påmelding (Faktura sendes pr. epost). Depositum refunderes ikke ved avmelding. Dersom workshopen skulle bli avlyst vil depositum bli refundert.

Deltakeravgift inkluderer undervisning og materialer til print.

Deltakeravgift betales mot faktura som sendes pr. epost.

NB! Påmeldingsfrist: 1. september 2019.

Mer informasjon?

Ta gjerne kontakt hvis du har spørsmål vedr. workshopen.: Bjørn Joachimsen, bjorn.joachimsen@gmail.com

 


ILFORD PHOTO logo.png

Workshopen har Ilford Photo som sponsor. www.ilfordphoto.com


 

Om instruktøren


Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider primært med kunstfoto og landskap og har konsentrert seg særskilt om kystlandskapene i Nord-Norge. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen


Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

Black & White – fotoworkshop på Hvaler. ©Bjørn Joachimsen.

-P6230392-Bjørn Joachimsen.jpg
Grass-P6230381-Bjørn Joachimsen.jpg
Earlier Event: September 14
Portrettfotokurs i naturlig lys [Tønsberg]
Later Event: October 1
Seniorfotokurs 55+ [Fredrikstad]