Back to All Events

Opplev Gran Canaria med kamera!


 • Hotel Rural El Refugiio Calle Cruz de Tejeda 35328 Cruz de Tejeda Spania (map)
Fotoworkshop på Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Gran Canaria forbindes ofte med billig masseturisme og strandliv. Men øya har så ufattelig mye å mer å by på. Naturen er aldeles særegen på grunn av øyas vulkanske historie og tropiske beliggenhet. Gjennom århundrer har øyas folkeliv blitt til gjennom en kulturblanding av urfolk samt engelsk og spansk herredømme. Bli med å oppleve denne fantastiske øya med ditt eget kamera. [Gran Canaria, 4.–8. Desember 2019]

Påmeldingsfrist: Snarest – begrenset antall plasser!

©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.

Gjennom en fire dagers workshop får du anledning til å utvikle din inspirasjon og dine ferdigheter innen fotografering – og oppleve fantastiske og mangfoldige Gran Canaria. Vi reiser omkring i fjellene og de sjarmerende gamle landsbyene på den nordlige delen av øya. I tillegg til byene Teror, Artenara, Firgas og Arucas – foruten den sjarmerende gamlebyen Vegueta i Las Palmas.

Gran Canaria har utrolig mye å by på når det gjelder natur og landskaper. Øyas vulkanske historie danner grunnlaget for spennende fjellformasjoner og den tropiske beliggenheten ute i havet gjør at øya har et planteliv av de sjeldne. Naturen spenner fra de vakre sanddynene i ørkenen i Maspalomas til de frodige dalene nord på øya og de mektige klippene sentralt på øya. Vi besøker alle disse områdene og fotograferer og tar også turen til øyas høyeste topp, Pico de las Nieves (1949 moh) hvor vi får en magisk utsikt.

Skjermbilde 2019-07-14 kl. 06.58.58.png

Foruten å lære mer foto og få mer inspirasjon er denne workshopen en flott anledning til å bli kjent med andre fotointeresserte – og vi legger mye vekt på det sosiale under kurset. Vi bor i et av de vakreste områdene på øya – Parador de Cruz de Tejeda oppe i fjellene og nyter lunsj og middager på ulike spisesteder hver dag.

Fotoworkshop på Gran Canaria 2019. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Gran Canaria 2019. ©Bjørn Joachimsen.


Jeg vil vise deg at reisebilder kan være spennende! Gjennom å jobbe sammen med meg som instruktør og de andre deltakerne kan du få inspirasjon til å se fotomulighetene på nye måter og lære om hvordan du bruke kamerainnstillinger optimalt i ulike situasjoner. Dette er en workshop som først og fremst er praktisk innrettet – vi bruker omtrent all tid til å være ute og fotografere og tar teorien i forbindelse med det praktiske arbeidet med kamera. Vår oppmerksomhet er først og fremst rettet mot å utvikle din kreativitet og fantasi – og å trene ditt fotografiske blikk. Innimellom fotoøktene blir det god tid til det sosiale og til å nyte gode måltider i flere av Gran Canarias gamle byer. Bli med på å utforske kultur og folkeliv i vakre gamle de vakre gamle byene og den utrolige naturen på Gran Canaria.

Les mer om kurset under bildet.

Inagua, Gran Canaria-_DSC5880-©Bjørn Joachimsen.jpg

Gateliv, arkitektur, kulturhistorie og natur er viktige stikkord for de motivområdene vi vier spesiell oppmerksomet. Du vil få øve på å fotografere folkeliv og arkitektur i flere av de gamle byene vi besøker, og jeg vil inspirere deg til å ta bilder som er mer spennende og fortellende enn de du har vært vant til få med hjem fra reiser.

Denne workshopen er en fin anledning for deg som liker å være sosial og ønsker å lære mer om fotografering.

Du finner praktisk informasjon under bildet

Fotoworkshop på Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon

Tidsrom

4.–8. desember 2019

 • Oppstart 4. desember kl. 16.00

 • Avslutning 8. desember kl. 16.00

 

Sted

Tejeda, Gran Canaria. (Vi besøker alle deler av øya i løpet av workshopen, unntatt turistbyene.)

Instruktør

    •    Bjørn Joachimsen

Antall deltakere

 • Maksimalt 6

Reise

 • Du kan reise med fly fra Gardermoen til Las Palmas med Norwegian. Avgang fra Gardermoen 4. desember  kl. 11.10 – ankomst Las Palmas 15.55.

 • Retur med fra Las Palmas til Gardermoen med Norwegian. Avgang fra Las Palmas 8. desember kl. 16.40.

 • Du må ha reiseforsikring som dekker turen.

 • Vent med å bestille flybilletter til du har fått bekreftet kursplass.

 • Du står naturligvis fritt til å utvide oppholdet i forkant og etterkant av workshopen, men du må da besørge transport til og fra Cruz de Tejeda selv.

Transport under workshopen
Transport mellom Las Palmas Airport og Cruz de Tejeda i forbindelse med ankomst og avreise er inkludert. Avgang Las Palmas Airport 4. desember kl. 16.00. Avgang Cruz de Tejeda 8. desember kl. 13.30.

Transport underveis i workshopen er inkludert.

Overnatting

Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften. Deltakerne oppfordres til å selv å booke overnatting hos Hotel Rural El Refugio. Vent med å booke overnatting til du har fått bekreftet kursplass.

Mat

Måltider dekkes av deltakerne selv. Det blir organisert felles måltider alle dager.

Ta med

 • Kamera

 • Ekstra batteri

 • Regntrekk til kamera.

 • Stativ

 • Evt. kamerafiltre

 • Bærbar PC/Mac evt nettbrett

 • Ekstra minnekort

 • Pass

 • Europeisk helsetrygdkort

 • Ta kontakt dersom du er usikker på om fotoutstyret ditt egner seg – bjorn.joachimsen@gmail.com

Valuta og betalingsmidler

Du kan betale med kort de mange steder, men noen ganger er det kun kontanter som gjelder. Dette gjelder spesielt restauranter. I dagligvareforretninger kan du benytte betalingskort. Kontant betaling skjer i euro. Du finner minibanker over alt i byene vi skal besøke. (Husk å sjekke regionsperre på kortet ditt før avreise. Vi anbefaler bruk av kredittkort type Mastercard eller lignende på reisen.)

Kursavgift

 • Kr. 6900.- ved påmelding før 10.. august 2019.

 • Kr. 6210.- (medlem i NSFF) ved påmelding før 10.. august 2019.

 • Kr. 7900.- ved påmelding fra og med 10.. august 2019.

 • Det betales et depositum på kr. 2000.- etter påmelding. Depositum og kursavgift betales mot faktura som sendes via epost.

Du finner påmeldingsskjema under bildet.

Utsikt fra Pico de Las Nieves, Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Utsikt fra Pico de Las Nieves, Gran Canaria. ©Bjørn Joachimsen.

Påmeldingsfrist

Påmelding snarest – begrenset antall plasser!

Mer informasjon?
Ta kontakt med Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@gmail.com

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen er en allsidig fotograf som jobber med mennesker, natur, arkitektur, makro og mye annet. Han har i de senere år fotografert mye på Gran Canaria og kjenner mange av de gamle byene i landet godt. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen, Rune Eraker og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Oppdragsfoto og kurs: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsen


APC_0046.JPG
Skjermbilde+2019-07-14+kl.+06.59.24.jpg
Puerto de Mogán-_DSC5922-©Bjørn Joachimsen.jpg
©Bjørn Joachimsen.

©Bjørn Joachimsen.