Back to All Events

Láhko Nasjonalpark Workshop 2019


 • Meløy Adventure 62 Glomveien Glomfjord, Nordland, 8160 Norway (map)
Láhko Nasjonalpark Workshop 2019. ©Bjørn Joachimsen.

Láhko Nasjonalpark Workshop 2019. ©Bjørn Joachimsen.

Nord for Svartisen i Nordland ligger et av de mest magiske landskapsområder i Europa – Láhko nasjonalpark. En relativt ukjent perle som byr på kilometervis av geologiske kunstverk som er blitt til gjennom tusener og millioner av år. Nasjonalparken er den største forekomsten av alpin karst i Europa– og her kan du vandre rundt med kamera og fange naturens egne kunstverk. Bli med på en fem dagers workshop i noe av det mest unike Norge har å by på. [Glomfjord, 17.-21. juli 2019]

NB! Påmeldingsfrist: 1. juni 2019. Kun 3 ledige plasser!

Gjennom denne workshopen kan du få oppleve og fotografere landskapsformer du kanskje ikke trodde var mulig. Store bergflater med fantasiske kurver og mønstre preger fjellvidda Láhko i Salten. Fotomotivene kommer mot deg som en jevn strøm når du vandrer innover i nasjonalparken. Her finnes også canyons, elvegrotter og jettegryter.

Naturens kunstverk i Láhko Nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

Naturens kunstverk i Láhko Nasjonalpark. ©Bjørn Joachimsen.

I løpet av workshopen blir det også en dag med fotografering ved den vakre Svartisen i Meløy. Engabreen strekker seg helt ned mot fjorden og vi jobber langs iskanten. Vi skal også utforske nabokommunen Gildeskål med kamera. Her finnes spektakulære landskapsformer som er lite kjent.

Workshopen gir det mulighet til å fotografere i områder som ikke er «utfotografert» av fototurister fra hele verden. Du kan få skape unike bilder i en unikt landskap som er relativt uberørt av fototurisme.

Láhko Nasjonalpark-P1000370-©Bjørn Joachimsen.jpg


Denne workshopen blir en liten gruppe – maksimalt 6 deltakere – slik at du ikke oppelver å bli én i mengden og måtte stå i kø foran fotomotivene. Du får også mulighet til god individuell veiledning og oppfølging dersom du ønsker dette.

Láhko er en relativt flat fjellvidde og terrenget er lett å bevege seg i. I Gildeskål blir turene mye kortere men enkelte steder kan det være litt bratt, men absolutt fremkommelig. Du må være vant til å gå på tur, men dette er ikke en spesielt fysisk anstrengende workshop. Imidlertid må du være forberdt på at vi er ute på tur hver dag. Vi starter tidlig hver morgen og er ute med kamera helt ettermiddag/kveld. Det blir lange dager med mange og spennende fotomuligheter. Denne workshopen handler først og fremst om å å være mye ute med kamera, det legges i svært liten grad opp til innendørs undervisning, foredrag etc.

Forkunnskaper

Denne workshopen er rettet inn mot deltakere som har en del erfaring innen fotografering og kjenner de viktigste innstillingene på kameraet. Det stilles ingen bestemte krav til kamerautstyr, men den anbefales sterkt at du har med kamerastativ. Du kan delta uansett om du fotograferer analogt eller digitalt.


Láhko Nasjonalpark-P1000412-©Bjørn Joachimsen.jpg

Hva kan du forvente av meg?

 • At jeg er til stede for deg som deltaker og gir veiledning og hjelp underveis

 • At jeg deler av absolutt alle mine kunnskaper

Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsinformasjon under bildet.

Fotoworkshop i magiske Láhko nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop i magiske Láhko nasjonalpark i Nordland. ©Bjørn Joachimsen.

Praktisk informasjon – Láhko nasjonalpark workshop

 

Dato: 17.–21. Juli 2019. Oppstart 17. Juli kl. 14.00. Avslutning 21. Juli kl. 14.00.

Sted: Láhko nasjonalpark, Svartisen (Engabreen) og ulike lokasjoner i Gildeskål.

Instruktør: Fotograf Bjørn Joachimsen


Reise
Fly eller Hurtigruten til Bodø. Transport med bil fra Bodø er inkludert. Avgang fra Bodø Lufthavn 17. juli kl. 11.30. Retur til Bodø Lufthavn 21. juli kl. 16.30. Transport mellom Bodø Lufthavn og Glomfjord samt all transport under workshopen er inkludert i kursavgiften. Reise til og fra Bodø bookes og dekkes av den enkelte deltaker.

Overnatting
Vi overnatter i leilgheter hos Meløy Adventure i Glomfjord. Deltakerne booker og betaler overnatting selv. Du står fritt til på benytte andre overnattingsalternativer, men du må selv ta ansvar for transport til og fra Glomfjord hver dag dersom du overnatter andre steder.

Overnatting koster kr. 790.- pr rom pr natt. Det er felles stue, kjøkken og andre fasiliteter som bad, badstue, vaskemaskin, toalett og dusjer. Oppredde senger, håndklær og utvask er inkludert i prisen. Ladestasjon for Tesla er tilgjengelig. Ta kontakt med Meløy Adventure for å booke overnatting umiddelbart etter at du har fått bekreftet plass på workshopen.

Meløy Adventure
Øyvind Gjersvik
Mobil 91540866

Ved booking må du gi beskjed om at du er deltaker på workshopen.

Måltider
Vi spiser middag sammen i Glomfjord hver dag (onsdag-lørdag). Middag er ikke inkludert i kursavgiften. Deltakere som ønsker det kan tilberede middag selv på overnattingsstedet. Vi starter hver dag med felles frokost på overnattingsstedet.

Utstyr

 • Kamera med regntrekk

 • Kamerastativ (ta kontakt hvis du er usikker på om stativet ditt er egnet)

 • Ekstra kamerabatterier

 • Ekstra minnekort

 • Fjellstøvler

 • Vindtett og vanntett bekledning

 • Vindtett lue

 • Hansker

 • Drikkeflaske/termos

Deltakeravgift

 • Kr. 5250.- ved påmelding før 1. mai 2019

 • Kr. 6250.- ved påmelding fra og med 1. mai 2019

Deltakere som er medlem i fotoklubb tilsluttet NSFF får 10% rabatt på deltakeravgiften.


Påmelding

 • Påmeldingsfrist: 1. juni 2020.

 • Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.


Om instruktøren

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.

Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen