Back to All Events

Vinterland Sunnmøre – naturfotoworkshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen [Fosnavåg]


 • Thon Hotel Fosnavåg Gerhard Voldnes veg 7 6099 Fosnavåg, Norway (map)
Giske, Sunnmøre-_DSC4401-Bjørn Joachimsen.jpg

Fotokurs på Sunnmøre – med fotografene Bård Løken og Bjørn Joachimsen. Opplev vinteren på Sunnmørskysten med kamera. Gjennom en 4 dagers intensiv workshop tilbyr vi en arena for læring og inspirasjon – hvor målet er å utvikle dine visuelle og tekniske ferdigheter innen landskapsfotografering. Vi ønsker å utfordre deltakerne til å bli mer bevisst på hva, hvordan og hvorfor de fotograferer og har spesiell vekt på idé, fortelling og komposisjon. I løpet av workshopen vil du også få undervisning og veiledning i hvordan du får det beste ut av kamerafilene dine. Her er det ikke kun programvareteknikk som gjelder, men vi vil også arbeide med de estetiske sidene ved fotoredigering. [Fosnavåg 16.–20. februar 2018.]

Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser!

Gjennom en fire dagers fotoworkshop med Bård Løken og Bjørn Joachimsen vil du få oppleve værets og lysets skiftninger på Sunnmørskysten på vinterstid. Vi ønsker å lære deg hvordan du utnytter ulike lyskvaliteter og værforhold til å skape landskapsfotografier som hever seg over rene avbildninger. Du lærer å jobbe kreativt og bevisst med din fotograferingsprosess. Underveis blir det også undervisning i fotoredigering med Lightroom og evt. andre programmer. Som deltaker får du individuell tilbakemelding på bildene du tar underveis.

Les mer om kurset under bildet.

Børra i Vesterålen-DSC_2090-Bjørn Joachimsen.jpg

Utfordring

Vi vil spesielt utfordre deg på hvordan du visualiserer omgivelsene, bevisstgjøre deg på valgene du tar og hvordan du benytter virkemidlene innen komposisjon og kamerateknikk. Underveis i workshopen blir det flere anledninger hvor du får tilbakemelding på bildene dine.

Vi jobber fra tidlig til sent alle dager, både ute i felten og i undervisningsrommet. Fotograferingsøktene vil foregå i områdene rundt Fosnavåg og velkjente Runde.
Kurset vil også omfatte forelesninger, bildevurdering, veiledning i felt og i undervisningsrom.

Les mer om kurset under bildet.

Waves in Lyngen-DSC_6420-Bjørn Joachimsen.jpg

Forkunnskaper

 • Du bør ha grunnleggende kjennskap til kameraet ditt og erfaring med fotografering.
 • Du må ha grunnleggende ferdigheter med din datamaskin. Det er en fordel om du har noe erfaring med fotoredigering (uansett programvare).
 • Du må ha et ønske om å utvikle deg innen naturfotografering.
 • Du bør være i normal fysisk form. Det legges ikke opp til lange og/eller anstrengende turer.
DSC0677-Bjørn Joachimsen.jpg

Hva du kan forvente av meg:  Vi er dedikerte og til stede for deg som deltaker ved å gi oppmerksomhet, råd og veiledning under arbeidet. Vi deler alt vi kan innen fotografering og gir opplæring ut fra dine forkunnskaper.

Hva vi forventer av deg: Du er lærevillig, ønsker å utvikle deg innen fotografering – og du ber om veiledning og hjelp underveis i kurset. Hvis det er noe du ikke forstår eller får til, søker hjelp og forklaring hos meg.

Du finner påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Har du spørsmål om workshopen kan du ta kontakt pr. epost: Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@mac.com


Praktisk informasjon – Vinterland Sunnmøre 2018

Datoer

16.–20. februar 2018.

Undervisningstidsrom

Workshopen starter fredag  kl. 19.30 og avsluttes tirsdag kl. 14.00. Du må sette av all tid til å jobbe med foto fra workshopen begynner til den slutter.

 

Sted

Thon Hotel Fosnavåg. https://www.thonhotels.no/hoteller/norge/fosnavag/thon-hotel-fosnavag/

Instruktører

Bjørn Joachimsen
Bård Løken
Deltakeravgift

 • kr. 5900.- (privatperson, påmelding f.o.m. 1. desember 2017.)
 • kr. 6900.- (firma/organisasjon)
 • Medlemmer i NSFF får 10% rabatt på kursavgiften. Skriv medlemsnummer i påmeldingsskjemaet hvis du kvalifiserer for denne rabatten.

Betingelser

Ved avmelding etter 20.12.2017 vil full kursavgift bli belastet. – Kursavgift betales mot faktura som sendes pr. epost. Det betales et depositum på kr. 1500.– innen 14 dager etter påmelding. Ved påmelding etter 31.12.2017 betales kursavgiften i sin helhet. Kursavgiften dekker undervisning.

Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser!

Overnatting

Tilreisende deltakere anbefales å bestille overnatting hos Thon Hotel Fosnavåg ved å kontakte:

Monica Bjørhovde

Spesialpriser for kursdeltakere er:
    •    Enkeltrom kr 795.- per natt. Frokost inkludert.
    •    Dobbeltrom kr 995.- per natt. Frokost inkludert.
Husk å oppgi ved bestilling at du er deltaker på kurset.
Overnatting er ikke inkludert i kursavgiften.

Måltider

Det tilbys måltider på Thon Hotel Fosnavåg. Bestilling av måltider samordnes i forkant av workshopen. Informasjon om dette sendes deltakere pr. epost nærmere kursstart. Måltider er ikke inkludert i kursavgiften.

Reise

Nødvendig utstyr

 • Digitalt kamera (speilrefleks/speilløst/kompaktkamera)
 • Instruksjonsbok til kamera.
 • Kamerastativ. (Be gjerne om råd dersom du trenger å kjøpe.)
 • Ekstra kamerabatteri. VIKTIG!
 • Lader til kamerabatteri
 • Vanntett og varmt fottøy
 • Klær som egner seg i forhold til været og årstiden. (Vanntett og vindtett.)
 • Hodelykt
 • Drikkeflaske/termos

Nyttig utstyr

Utstyr som er listet her er ikke nødvendig å ha med, men kan gi bedre læringsutbytte/opplevelse av kurset.)

 • Graderte kamerafiltre
 • Polarisasjonsfilter
 • ND-filter/gråfilter
 • Fjernkontroll med timer (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)
 • Isbrodder egnet for terrengbruk. (Be gjerne om råd hvis du skal kjøpe.)

Mer informasjon?
Kontakt Bjørn Joachimsen – bjorn.joachimsen@me.com

Påmelding

Påmeldingsfrist: Snarest – få ledige plasser!


Fotograf Bård Løken.

Fotograf Bård Løken.

Bård har reist landet rundt på jakt etter naturopplevelser og fine motiver i mere enn 25 år. Han har utgitt ni fotobøker, og etter over 20 år som naturfotograf på heltid har han samlet et stort antall bilder innen ulike kategorier naturfoto.

Bård bor for tiden på Elverum, men har utallige ganger besøkt Sunnmøre og skildret naturen her med kamera.

Store vyer og intime studier. Samspillet mellom lys og landskap, kombinasjoner av årstider, vær og ulike landskapsformer er det som tiltaler Bård mest fotografisk. For ham handler landskapsfotografering om to ulike drifter: Han vil søke opplevelser, og han vil formidle opplevelsene gjennom bildene han tar.

Jeg forsøker å gå rett på sak, et godt utsnitt handler ofte om forenkling. God komposisjon er essensen av opplevelsen.
— Bård Løken

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet.

Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Jeg jobber bevisst for å utvikle min visuelle nysgjerrighet med kamera og liker å la meg overraske over hva jeg finner på mine fotografiske skattejakter.
— Bjørn Joachimsen
Vinterland Sunnmøre 2018 – naturfotoworkshop. ©Bjørn Joachimsen.

Vinterland Sunnmøre 2018 – naturfotoworkshop. ©Bjørn Joachimsen.