Back to All Events

Seniorfotokurs 55+ [Tromsø]


 • St. Elisabeth Hotell og Helsehus 50 Mellomveien Tromsø, Troms, 9007 Norway (map)
Stakken©Bjørn Joachimsen-_DSC8335.jpg

Fotokurs i Tromsø: Dette er et grunnkurs for deg som er godt voksen. Gjennom et 3 dagers kurs får du innføring i hvordan du bruker kameraet ditt best mulig i ulike situasjoner og hvordan du komponerer bilder med ulike teknikker.  Du lærer alt det grunnleggende for å kunne bli en flink fotograf. [Tromsø, 10. – 12. april 2018)

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden. Påmelding snarest – få ledige plasser!

Seniorfoto 55+ – et fotokurs for deg som er godt voksen. ©Bjørn Joachimsen.

Seniorfoto 55+ – et fotokurs for deg som er godt voksen. ©Bjørn Joachimsen.

Undervisningsopplegget er lagt opp til en kombinasjon av teori og praksis for å gi best mulig læring. Det er satt av 3 hele dager til kurset, slik at du kan lære i et rolig tempo og få god tid til å øve med eget kamera. På dette kurset får du være sammen med deltakere i din egen aldersgruppe. Det blir rikelig anledning til å få individuell hjelp og oppfølging fra instruktøren underveis.

Kurset passer for deltakere som har liten eller ingen erfaring med fotografering. I løpet av helgen får deltakerne innføring i de viktigste kunnskapsområdene innen fotografering med digitalt kamera. En fin anledning til å utvikle en ny hobby, eller oppfriske gamle fotokunnskaper.

Kursets første økt gir en gjennomgang av en rekke ulike bilder hvor du får innblikk i både den kreative og den tekniske løsningen bak bildene. Resten av kurset veksler mellom teoriforelesninger, praktiske demonstrasjoner, deltakernes egen fotografering og bildevurdering. Vi jobber med flere typer fotografiske uttrykk og sjangere slik at kurset kan gi bredde i kunnskapene.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Seniorfotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Seniorfotokurs i Tromsø. ©Bjørn Joachimsen.

Påmelding – se påmeldingsskjema lenger ned på siden. 

Mål for kurset

 • Få mer inspirasjon til å fotografere
 • Øke din fotoglede
 • Lære å forstå og bruke kamerainnstillinger i ulike situasjoner
 • Bli mer kjent med ditt eget kamera

Du lærer om

 • Forskjellen på ulike kameratyper, muligheter og begrensninger
 • Forskjellen på helautomatisk, halvautomatisk og manuell bruk av kamera.
 • Hvordan du får skarpe bilder.
 • Blenderåpning, lukkertid og ISO – og om hvordan det henger sammen.
 • Hvordan ta bilder av barn i aktivitet?
 • Hvordan ta bilder av motiver i bevegelse?
 • Hvordan ta fine naturbilder?
 • Hvordan stille inn kameraet for å ta nattbilder og nordlysbilder?
 • Hvordan få uskarp bakgrunn på portretter?
 • Hvordan tilpasse kamerainnstillingene til ulike typer fotografering?
 • Hvordan bruke ulike zoominnstillinger best mulig?
 • Hvordan ta bilder i svakt lys?
 • Hvordan ta kontroll over autofokusen?
 • Hvordan få korrekte farger?
 • Hvordan stille inn kameraet for å ta serieopptak?
 • Komposisjon, perspektiv og lys

Kurset passer for deltakere som er godt voksne (55+) og det stilles ikke krav til forkunnskaper annet enn at du har lyst til å lære mer om fotografering! NB! 55+ er ingen absolutt aldersgrense.

Praktisk informasjon

Sted

St. Elisabeth Hotell og Helsehus, Mellomveien 50, Tromsø. Møterom: Barsel, 2. etasje.

 

Tid

Seniorfoto 55+ – et fotokurs for deg som er godt voksen.  ©Bjørn Joachimsen.

Seniorfoto 55+ – et fotokurs for deg som er godt voksen.  ©Bjørn Joachimsen.

10.–12. april 2018.

Undervisningstider

09.00–15.00 hver dag.

Instruktører

 • Fotograf Bjørn Joachimsen
 • Fotograf Julia M. Rønneberg

Deltakeravgift

kr. 3450.–

Påmelding snarest – få ledige plasser!

Ta med

 • Kamera med evt. tilbehør
 • Notatsaker
 • Ta gjerne med instruksjonsbok til kamera hvis du har.

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Magnus Reneflodt, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsenphotography


Fotograf Julia M. Rønneberg.

Fotograf Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg