Back to All Events

Portrettfotokurs i naturlig lys [Tønsberg]


 • Fotograf Bjørn Joachimsen, Slottsfjellskolen 16 Baglergaten Tønsberg, Vestfold, 3111 Norway (map)
Portrettfotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Portrettfotokurs i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Portrettkurs – lær å ta portretter i naturlig lys

Fotokurs i Vestfold: Lær å ta fine portretter med enkle virkemidler – i naturlig lys.

Dette er et portrettfotokurs for deg som ikke kan så mye innen fotografering – men som har lyst til å lære noen enkle og smarte triks for å få fine portrettbilder utendørs. Kurset går over 2 ettermiddager og på andre kurskveld får du tilbakemelding på bildene dine. [Tønsberg 13.–14. juni 2018]

Å ta gode portretter handler om å beherske flere elementer – som god kommunikasjon, å vurdere lyset, finne flotte omgivelser og bakgrunner utendørs – og litt om kamerainnstillinger. I tillegg til å lære alt dette vil du få demonstrert hvordan du kan forbedre og justere portrettfotoene dine med enkle grep ved hjelp av gratis redigeringsprogram.

Kurset skal gi deg innsikt og øvelse i de vesentligste tingene du trenger å kunne for å ta flotte portretter i naturlige omgivelser, – med kun kameraet og litt enkelt tilbehør.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Undervisningen foregår gjennom felles demonstrasjoner i felt, samt at deltakerne får øve seg på egen hånd. I øktene med eget arbeid med kamera får du veiledning underveis. Fotograferingen foregår utendørs i Tønsberg. Endelige steder for fotografering vil bli avgjort ut fra vær og lysforhold på kursdagen. (Det vil ikke være nøvendig med bil for å komme seg fra kurslokalet til fotograferingstedene.)

Som deltaker får du bli med i en lukket Facebook-gruppe hvor du kan søke mer kunnskap innen foto etter kurset. Du kan også dele bilder for å få tilbakemeldinger dersom du ønsker dette.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Mål med kurset

 • Å gå deltakerne innsikt i hvordan man jobber med positur, uttrykk og utnytter lys og omgivelser ved portrettfotografering.

 • Å gi en innføring i nyttige kamerainnstilinger og bruk av optikk/zoom til portretter

 • Å gi kunnskaper om enkle teknikker i fotoredigering, spesielt med tanke på portrettbilder.

Krav til forkunnskaper

Ingen spesielle, annet enn at du har lyst til å lære!

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.

Kurs i portrettfotografering i Tønsberg. ©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon

Sted

Slottsfjellskolen, 2. etasje, Baglergaten 16, 3111 TØNSBERG

 

Tid

13.–14. juni 2018

Undervisningstider

17.30–21.30 hver dag.

Instruktører

 • Fotograf Bjørn Joachimsen

 • Fotograf Julia M. Rønneberg

Deltakeravgift

 • 1950.- (privatperson)

 • 1755.- (medlem i NSFF)

 • 2250.- (firma/organisasjon)

Påmeldingsfrist

30. mai 2018

Ta med

 • Kamera med evt. tilbehør

 • Notatsaker

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Om instruktørene

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Kurs: www.bjorn-joachimsen.com

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsenphotography

Fotograf Julia M. Rønneberg.

Fotograf Julia M. Rønneberg.

Julia M. Rønneberg arbeider med ulike sjangere og uttrykksformer innen kunstfotografi. Hun retter svært ofte kameraene sine mot arkitektur og landskap og har i hovedsak Nord-Norge som sitt arbeidsfelt. Rønneberg mikser analoge og digitale fototeknikker og oppnår dermed å utnytte det beste av to verdener. Hun bruker et stort spekter av kameratyper for å oppnå ulike uttrykk og felles for de fleste av dem er at de er analoge. Med bokskameraer fra 50-tallet maler hun frem et drømmeaktig uttrykk. Med Rolleflexkameraet fra 50-tallet komponerer hun elegant bilder i kvadratisk format. Med Lomokameraer av billig plast skaper hun et lekent uttrykk hvor mye blir til via tilfeldigheter. Julia M. Rønneberg har erfaring som instruktør på en rekke kurs både innen fotografering og bildebehandling. Hun var også med på å skape den kunstneriske utsmykningen på Clarion Hotel The Edge i Tromsø i 2014 som assistent for fotograf Bjørn Joachimsen.

Portfolio: www.juliaumulia.com

Flickr:  www.flickr.com/photos

Instagram: @juliamarieroenneberg